Uusi tukka – Long blonde

D8X_3346-4.jpg

*hiuslisäkkeet saatu blogin kautta

 

Istuin pari viikkoa sitten kampaajani tuoliin. Tarkoituksena oli tehdä niinsanotusti perinteiset: irroittaa vanhat teippipidennykset, värjätä oma juurikasvu ja pistää uusilla teipeillä varustellut vanhat pidennykset takaisin päähän. Pidennykset on tosi vähän väärä sana, puhutaan pikemminkin tuuhennuksesta. Tukkani kun on ollut pitkään jo pidennysten kanssa saman pituinen.

Ensitöikseen kampaajani Simo kysäisi haluaisinko kokeilla toisen firman hiuslisäkkeitä, jotka hän oli saanut testiin? Kyseessä oli slaavihiusta valmistavan BPhair:n Premium Slavic-hius.

Tässä vaiheessa myönsin, etten ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan slaavihiuslisäkkeistä. Olen tähän päivään asti ostanut aina omat lisäkkeeni toiselta firmalta, ja lisäkkeet ovat olleet tyypillisesti aasialaista hiusta. Olen ollut aikaisempiin ihan tyytyväinen, mutta miksenpä tosiaan kokeilisi välillä jotain muuta? 

 

D8X_3393-3-side.jpg

D8X_3372.jpg

 

Miten slaavihius sitten eroaa perinteisestä aasialaisesta pidennyshiuksesta? BPhair Premium Slavic -hius on äärimmäisen laadukasta ja kestävää. Se on aasialaista ohuempaa ja sulautuukin luonnollisesti pohjoiseen hiuslaatuun. 

Premium Slavic-hiukset tulevat Venäjältä. Niissä ei käytetä tehtaalla hoitoaineita tai pintasilottajia, joten hius käytännössä vaan paranee käytössä kun se saa pestessä kosteutta. Premium Slavic-pidennyksiin käytettävien hiusten luovuttajilta vaaditaan, ettei hius ei saa olla entuudestaan käsiteltyä. Vaaleisiin hiuksiin valitaan aina valmiiksi vaalea tai vaaleanruskea luonnonhius jolloin ei tarvitse tehdä rajuja vaalennuksia, eikä hius näin ollen kärsi.

Pidennyshiuksiani ei värjätty lainkaan, väri osui täydellisesti yhteen oman hiusvärini kanssa. Päätettiin, ettei tällä kertaa leikatakaan uusia pidennyksiä pitkäksi polkaksi, kuten normaalisti on tehty. Sekä minä, että kampaajani haluttiin nähdä miltä pitkä slaavihius näyttää käytössä ja miten se kestää arjessa. 

Vaikka teippejä upotettiin päähän aika reilusti, tuntui alkuun koko tukka huomattavasti tavallista lisäkepehkoani ohuemmalta. Slaavilisäkkeet tuntuivat paljon aikaisempia pidennyksiäni kevyemmiltä.

Muutaman pesun jälkeen tilanne oli toinen. Vaikka hiukset ovat edelleen kevyet, kosteutettu slaavihius tuntuu nyt runsaammalta ja luonnollisemmalta. Hiukset näyttävät paksuilta ja hyvinvoivilta. Ne sulautuvat aikaisempia lisäkkeitäni paremmin omaan hiukseeni, eikä juurta tarvitse tupeerata tms.

 

D8X_3319-3.jpg

 

Syy miksi päädyin aikoinani lisäkkeisiin on otsatukkani. Kohtalaisen massiivinen otsikseni vie hiusten paksuudesta reilun neljänneksen. Unelmatukkani on aina ollut otsiksella varusteltu, kylmänvaalea, paksu ja skarppi. Tämä kuvaus unelmatukastani ei ole muuttunut viidessä vuodessa mihinkään.

Käyn kampaajalla suunnilleen parin kuun välein värjäämässä tukkaa ja vaihtamassa teippejä. Samoja teippilisäkkeitä pystyn käyttämään kolmisen kertaa. Kolmella huoltokerralla aasialaisille hiuslisäkkeille tulee siis elinaikaa n. 5-6 kk. Kolmannella huoltokerralla hius on kuitenkin jo selvästi käytössä kärsinyttä eikä näytä läheskään niin hyvältä kuin ensimmäisellä kiinnityskerralla. 

Innolla odotan miten slaavihiuksen kanssa käy, ainakin tässä vaiheessa vaikuttaa lupaavalta! 

 

D8X_3354.jpg

Pictures: Elisa Lepistö // edit by me

 

 

xx Sara

Tags:
,
13 Comments
 • xod
  Posted at 18:38h, 08 October

  Olis kiva jos säkin toteuttaisit tän poikaystävän vastaukset -postauksen 🙂
  http://juliatoivola.com/totuus-tulee-poikaystavan-suusta-x-33-vastausta/

  • saratickle
   Posted at 09:26h, 09 October

   uuuu! Huippua, kiitos haasteesta! 🙂

 • Polkka takaisin :)
  Posted at 03:49h, 09 October

  Kauniit hiukset, mutta sinulle sopi ihan mega hyvin se lyhyt polkka, joka sinulla oli ennen näitä pidennyksiä. Leikkaa se takas!

  • saratickle
   Posted at 09:27h, 09 October

   Se on best, mutta vaihtelu virkistää! Kyllä mä tulen siihen vielä palaamaan, se on varmaa! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 04:33h, 09 October

  Luonnollisen näköiset hiukset! Oletko kuitenkin luonnostasi blondi vai oletko värjännyt jo noissa vanhemmissa kuvissa, joita oli sh- postauksessa?
  Minä en voisi koskaan ottaa pidennyksiä, sillä vaikka ne on toki reilusti käsitelty niin silti ajatus inhottaa. 🙂

  • saratickle
   Posted at 09:28h, 09 October

   Mä oon luonnostani blondi, nykyisin tosin pikemminkin vaalea maantieharmaa. Jossain vaiheessa reilu parikymppisenä värjäsin ruskeiksi!

 • Ohikulkija.
  Posted at 05:26h, 09 October

  Otsatukka, älä ikinä luovu 😀 Såpii sulle paremmin ku kelleen!
  ps. ihana tuo paita. mistäs moinen?

  • saratickle
   Posted at 09:29h, 09 October

   No siitä mä en luovu, se on meitsin tavaramerkki! 😀 Voi kiitti, tää on vuosia vanha alelöytö Zarasta.

 • Mimo
  Posted at 14:21h, 09 October

  Köyhät naiset köyhissä maissa ajaa kaljuksi saadakseen rahaa, koska sinä haluat pidennykset. Mutta hiustenpidennyksethän on sulle tosi tärkeät.

  • Vierailija
   Posted at 16:04h, 09 October

   Miksi ihmeessä hiukset myydäkseen pitäisi ajaa kaljuksi kun myytäväksi kelpaavat hiukset saa irti ihan vaan leikkaamalla hiukset lyhyeksi? Ostaako joku sen silpun mitä lyhyestä kaljuksi ajaessa jää?

   • Ssanna____
    Posted at 16:56h, 09 October

    Kannattaa ehkä tutustua aiheeseen ennen kommentointia. Tuollainen tietämättömyys on puistattavaa. Kuten on noiden lisäkkeiden käyttäminenkin.

 • EhkäPostaanNyt
  Posted at 20:16h, 10 October

  Sivutissi!

 • Ninniniina
  Posted at 19:10h, 14 November

  Moi! Mitä oot tykänny slaavihiuksista? Harkitsen ostoa ja olen myös aiemmin käyttänyt aina aasialaista hiusta ja pohdin onko slaavihiukset arvoisensa sijoitus 🙂