Vuoden 2018 tavoitteet – kuinka niissä onnistuttiin?

 

Älä katso enää sarjoja sängyssä ennen nukkumaanmenoa

Iso epäonnistuminen. Tosin kuuntelen myös podcasteja ja äänikirjoja iltasella, mutta sarjoja menee edelleen. Kamala tapa, tästä pitäisi päästä eroon.

Ota vastaan esiintymiskeikkoja

Jos esiintymistä ei tee säännöllisesti, saattaa jossain vaiheessa hommasta tulla niin pelottavaa, ettei sitä uskalla tehdä enää ollenkaan. Tänä vuonna olen totta tosiaan esiintynyt ja käynyt luennoimassa enemmän kuin aikaisempina vuosina. Esiintymiset liittyvät lähes aina valokuvaukseen, brändimarkkinointiin, yrittäjyyteen ja someen. Keikkoja on ollut mm. A-lehdillä, ammattikorkeissa ja Roschierilla.

Säästä ja tee enemmän sijoituksia

Oh yes! Tililtäni on lähtenyt jo usean vuoden ajan joka kuukausi x-määrä rahastoihin, mutta tänä vuonna halusin tehdä suurempia siirtoja. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa aloitin osakesijoittamisen ja siirsin säästötililtäni ison prosentin rahastoihin. Kasvatin myös radikaalisti rahastoihin sijoitettavaa kuukausierääni. 

Liiku enemmän luonnossa

En nyt voi sanoa, että tätä säännöllisesti vieläkään harrastaisin, mutta tänä vuonna luonnossa tuli kyllä vietettyä aikaa. Toisina aikoina enemmän, toisina vähemmän.

 

 

Aloita kiitollisuuspäiväkirja

Paras päätös ikinä! Tämä kirja on tuonut niin paljon iloa, ettette uskokaan!

Tee yksi ekopäätös joka kuussa

Aloitin vuoden 2018 jokaisen kuun ottamalla käyttöön uuden ekologisemman tavan toimia arjessani. Aloin mm. kierrättämään tarkemmin, kannoin kangaskassia mukana ja kieltäydyin kauppojen muovipusseista, vaihdoin ekosähköön, punnitsin hedelmät ja vihannekset ilman muovipusseja, hommasin kuukupin, pidin pitkän ostolakon, aloitin maksamaan lentojen kompensaatiomaksuja, pyrin nollaamaan ruokahävikin ja ryhdyin ympäristölahjoittajaksi. Aion jatkaa tätä perinnettä myös ensi vuonna.

Osta oma asunto (mieluiten Kalliosta tai Vallilasta)

Check! Tarjous meni läpi tammikuussa ja asunto ostettiin Torkkelinmäeltä/Kalliosta helmikuussa!

Nuku 8h yössä

En kyllä voi sanoa onnistuneeni tässä ainakaan jokaisena päivänä. Unet jää yleensä 7-8h välille, edelleen.

Telttaile

Tämän vuoden telttailut: yksi yö teltassa. Ei mikään menestystarina 😀 Ensi vuodelle suunnitteilla siistejä telttareissuja!

Osta sijoitusasunto

Eih! Ensi vuonna uusi yritys!

 

 

Tee parempi tulos kuin edellisenä vuonna

Tälle tavoitteelle myös vihreää valoa. Aikamoinen vuosi pienenpienelle yritykselleni!

Perusta Oy

Check! Hommasin myös uuden ihanan kirjanpitäjän!

Lähde road tripille

Meidän master road trip kosahti tänä vuonna aikatauluongelmaan ja siirtyi seuraavalle kesällä. Jos onnekkaita ollaan, saadaan ensi kesälle kaksi pidempää road trippiä!

Osallistu ja lahjoita hyväntekeväisyyteen

Sanotaan, että tästä onnistui puolet: lahjoittanut olen, mutten juuri osallistunut sillä tasolla, mitä vuoden alussa ajattelin. Ryhdyin Planin lisäksi kuukausilahjoittajaksi Greenpeacelle ja järkkäsin pari hyväntekeväisyystempausta. Unelmani olisi joku päivä päästä Vietnamiin tai Peruun tapaamaan Plan-kummilapsiani!

Aloita kutomaan

Näin jo itseni hörppimässä iltateetä ja kutomassa olkkarin sohvalla kun tämän tavoitteen keksin, mutta plääh. Pieleen meni. Miten paljon innostuin Yes Girlin #villasukkahaasteestakin, mutten kertakaikkiaan saanut aikaiseksi hommata välineitä saatika verestää kutomistaitojani. Ensi vuonna uusi yritys!

 

 

Perusta omat sivut

Asiaa ehdin hautoa päässäni jo pitkään, mutta vasta lokakuussa uskalsin tehdä lopullisen päätöksen. Tämä tavoite kuitenkin onnistui!

Käy säännöllisesti kasvohoidossa

Paras päätös ikinä. Kerran kuudessa viikossa käyn makuulle kosmetologini penkkiin ja nautin koko 60 minuutin edestä!

Mieti jokaisen lentomatkan kohdalla, onko se todella tarpeellinen.

Lentoja tälle vuodelle kertyi useampiakin, mutta jokaisen lentämistä vaatineen matkan kohdalla on pohdittu ja harkittu pitkä tovi. Ja mikä tärkeintä: jokaisesta reissusta olen ottanut ihan kaiken irti. Lapin reissut taitettiin tänä vuonna junalla ja onnistuin niputtamaan muutaman Eurooppaan suuntautuvan, ja pari Väli-Amerikan reissua yhteen niin, että selvittiin vain yksillä lennoilla. Tänä vuonna kieltäydyin yhteensä 17 lentoa vaatineelta duuni/pressireissulta. Suosin suoria lentoja ja maksoin lennoistani kompensointimaksuja (tai laitoin asiakkaat maksamaan ne). Onnistuin korvaamaan 5 reissua Skypellä ja muotiviikkojen näytökset tsekkasin tänä vuonna somen välityksellä sen sijaan, että olisin ollut livenä paikan päällä. 

Joogaa säännöllisesti

Hävettää, en tosiaankaan joogannut säännöllisesti. Ensi vuodelle hommaan kyllä vuosijäsenyyden!

Vietä mahdollisimman paljon aikaa ystävien ja perheen kanssa. Pyri olemaan läsnä.

Vuosi 2018 oli raivaa aikaa perheelle ja ystäville -vuosi.  Spontaanit peli-illat, yhdessä treenaaminen, iltapalatreffit ja lukuisat viikonloput perheen kanssa. Sama tulee jatkumaan ensi vuonna, must!

 

kuvat: Janni Ehari

 

Vietä mahdollisimman paljon aikaa mökillä

Ei nyt ihan sitä mitä suunnittelin. Kävin mökillä tänä vuonna vain kahdesti. Lyhyitä visiittejä molemmat.

Lue enemmän

Kyllä! Kirjoja on tullut ahmittua hyvällä tahdilla. Lukeminen on parasta!

 

 

xx Sara

25 Comments
 • Sonja
  Posted at 18:08h, 29 December Reply

  Ah, kuukuppi on kyllä paras keksintö ikinä! Muutenkin tuntuu, että kiinnität hyvin monipuolisesti huomiota ympäristöasioihin 🙂

  Hyvää alkavaa vuotta sulle!

  • Sara
   Posted at 19:59h, 29 December Reply

   No kyllä!! 🙂 Ja hei ihana kuulla, että ajattelet noin <3

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin! 🙂

 • Teija
  Posted at 18:28h, 29 December Reply

  Haluatko kertoa hotellin nimeä jossa olitte Tulumissa? Suunnitellaan matkaa sinne ja se teifän hotelli näytti kivalta 😊

 • Minna
  Posted at 19:15h, 29 December Reply

  Ihania tavoitteita ja hienoja onnistumisia! You go girl! 💪🏻

  • Sara
   Posted at 20:02h, 29 December Reply

   Wuhuu! 🙂 Kiitti kovasti!

 • Iina / MouMou
  Posted at 13:28h, 30 December Reply

  “Suosin suoria lentoja ja maksoin lennoistani kompensointimaksuja (tai laitoin asiakkaat maksamaan ne).”

  Respect varsinkin tästä! Onneksi tämä kompensointi on koko ajan helpompaa ja helpompaa. 🙂

  • Sara
   Posted at 13:31h, 30 December Reply

   <3 se on tehty hurjan iisiksi! Kiitos Iina! :)

 • Faijahommia
  Posted at 14:41h, 30 December Reply

  Makee idea! Pitää itsekin asettaa tavoitteita ensi vuodelle ja katsoa huutonaurun säestyksellä miten hyvin osuin näihin tavoitteisiin 😂😂
  Ja sijoittamiselle isoa peukkua. Aloitin osakesijoittelun toukokuussa. Nyt tekisi mieli laittaa ne lihoiksi ja mennä perheen kanssa palmun alle. 😄

  • Sara
   Posted at 15:30h, 30 December Reply

   Oi mainiota mainiota!! Haha!

 • Sj
  Posted at 15:29h, 30 December Reply

  Ihana postaus! Mua kiinnostaisi millä tavalla toteutat kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamista? Kirjoitatko esim ranskalaisilla viivoilla? Entäpä kuinka usein? Toimiiko päiväkirjana joku vihko vaiko ihan kirja? Pakko toteuttaa tämä itsekkin ensi vuodesta alkaen<3

  • Sara
   Posted at 15:31h, 30 December Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Ranskiksillapa hyvinkin. Mulla on yksi puhelimessa (jos oon reissussa tai ajatuksia herää kesken päivän) ja toinen sitten ihan vaan tavallinen vihko! 🙂

   Suosittelen lämpimästi!

   • Sara
    Posted at 15:31h, 30 December Reply

    Ja tosiaan ihan joka päivä en kirjoittele, mutta viikottain. Välillä useampinakin päivinä viikossa 🙂

 • Tanja
  Posted at 10:12h, 31 December Reply

  Vitsi kuulostaa kivalta, että sait noin monta suunnitelmaa toteutettua. 🙂 Toivottavasti ensi vuodesta tulee vähintään yhtä tapahtumarikas ja onnistunut. Hyvää vuotta 2019!

  • Sara
   Posted at 10:15h, 31 December Reply

   Ihana sä kun sanot noin!! <3 Toivon tismalleen samaa sulle, parasta uutta vuotta! 🙂

 • MP
  Posted at 10:55h, 31 December Reply

  Kieltäydyit 17 lentomatkasta. Väitätkö tosissasi että olisit ehtinyt tehdä nämä kaikki? Että ihan pelkästään ilmastosyistä kieltäydyit? Pidät taas lukijoitasi vähän yksinkertaisena.

  • Sara
   Posted at 11:06h, 31 December Reply

   Suurin osa oli yhden/parin yön reissuja pohjoismaissa, mutta mukaan mahtui myös useampi aasian reissu ja muutamia etelä-eurooppaan suuntautuvia. Kyllä väitän, että nämä matkat olisi kahta lyhyttä reissua lukuunottamatta ollut järjesteltävissä jos olisin halunnut lähteä.

 • MP
  Posted at 17:42h, 31 December Reply

  Sittenhän sä olet oikea pyhimys kun olet lentänyt niin vähän viime vuonna ja kieltäytynyt niinkin tärkeistä matkoista kuin yhden ja kahden yön matkoista (näen sädekehän pääsi ympärillä). Jatka samaan malliin niin maailma pelastuu! Ilmastonmuutoksestahan sinä olet tänä vuonna ollut huolissasi.

 • Migi
  Posted at 22:59h, 01 January Reply

  Upeaa rohkeutta kirjoittaa näin avoimesti omasta taloudellisesta menestymisestä sosiaalisen median ammattilaisena, jonka tulot ovat paljolti riippuvaisia lukijoiden tykkäyksistä. Harvalla lääkärilläkään on noin nuorena varaa laittaa kuukausittain säästöön isoa summaa rahaa rahastoihin, ostaa oma sijoitusasunto, ostaa oma asunto kalliilta alueelta, tehdä useita matkoja vuodessa ja kieltäytyä silti lukuisista reissuista yms.. Aikaisemmin tällaista on kateuden luvatussa maassa uskaltanut toteuttaa lähinnä miespuoliset menestyneet räppärit, joiden menestystä tämä on useimmiten ruokkinut entisestään. Matkakuvista käy mielestäni ilmi se, että tiedät millaiset kuvat kiinnostavat lukijoita ja kerää klikkauksia. Minua kiinnostaisikin tietää että onko tämä rohkeus puhua taloudellisesta menestyksestä harkittua blogin lukijamäärien lisäyksien kannalta, halua toimia esikuvana tuleville bloggareille vai pelkästään sattumaa? 😉

  • Sara
   Posted at 22:45h, 02 January Reply

   Kiitos kommentista 🙂 Kyllä se mulla perustuu ihan vaan avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen. Mä en oo koskaan häpeillyt puhua raha-asioista. Raha on iso osa elämää ja siitä puhumisen ei pitäisi olla mikään myytti. Se että ollaan rehellisesti ja rohkeasti näistä kollegojen ja ystävien kanssa puhuttu, on pelkästään auttanut ja inspiroinut meitä 🙂

   • MIGI
    Posted at 21:01h, 04 January Reply

    Hyvä vastaus! Kiitoksia 🙂

    • Sara
     Posted at 12:22h, 06 January Reply

     <3

 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 12:13h, 02 January Reply

  Hola,

  Hauska idis tehdä tavoitteet kirkkaasti tulevaa vuotta ajatellen ja sitten loppuun katsoa onnistuiko sitä. Meinaan, että monesti sitä on tullut kuoharipäissään tehtyä lupauksia kellon lyödessä 00, mutta niihin päätöksiin/tavoitteisiin ei ole koskaan sen kummemmin palannut. Keep up the good work, sulla on kasassa mieletön blogi ja onnistumisen avaimet.

  yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  • Sara
   Posted at 22:46h, 02 January Reply

   Jättimäinen kiitos Pinja! Mulla tää lähti ihan just tosta samasta. Ei enää unohdettuja keskiyön lupauksia, vaan ihan kunnon tavoitteet tiskiin 😀

Post A Comment
Your comment will be visible after approval