VEGE BOWL + juttua ruokavaliostani

DSC_3868.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Kuka muistaa postaukseni Entistäkin helpompi uunilohi? Helppoa lohireseptiä postauksessa jakaessani myönsin samalla kuuluneeni pakastevihannes-epäilijöihin. Big time. Minulle kun tuoreus ja raikkaus ovat vihannesten kohdalla tarkoittaneet aina vastikään poimittua. Mutta entäpä jos tuo poimittu vihannes pakastettaisiinkin kahden tunnin jälkeen keräämisestä, kuten esimerkiksi Apetitin herneille tehdään? Eikö se siinä tapauksessa ole aika todella tuoretta? Elämältäni putosi pohja kun viime keväänä oivalsin, että ne ruokakaupan tuoreimmat asiat löytyvätkin pakastealtaasta. Sieltä, mistä en ennen ostanut muuta kuin jädeä ja pakastemustikoita!!

Pakastevihannekset jäivät kokeilujen jälkeen ruokavaliooni. Syitä on useampia: ne on puhdistettu ja pilkottu valmiiksi, 100%:sti syötäviä (ei kantoja tai kuoria), säilyvät järkyttävän pitkään, edullisia, ruokaa ei mene hukkaan kun otan pakasteesta sen minkä syön, nopeita valmistaa… Erityisen hyödyllisiä pakastevihannekset ovat silloin kun lounas pitää pakata mukaan. Sulatan pussit tyypillisesti huoneenlämmössä (tai kevyesti mikrossa, mutta vältä ylikuumentamista!), sekoitan sisällöt isossa kulhossa ja jaan ne pariin tai useampaan muovirasiaan. Tämän jälkeen pistän rasioihin vielä esim. punakaalia, chiliä, yrttejä, limeä, kvinoaa, kevyesti paistettuja herkkusieniä, siemeniä, pähkinöitä, oliiviöljyä ja suolaa. Ja siinäpä se! Rapeita vihanneksia ja hyviä makuja sisältävä terveellinen toimistolounas, jonka nautin mieluiten kylmänä!

 

DSC_3173-checker.jpg

DSC_3840-2.jpg

DSC_3203-3.jpg

 

VEGE BOWL – kourallinen kaikkea

 

herneitä pakasteena

sokeriherneitä pakasteena

pikkuporkkanoita pakasteena

maissia pakasteena

parsakaalia pakasteena

tuoreita herkkusieniä

tuoretta minttua

tuoretta korianteria

punakaalia

silmusalaattia

1 annos kvinoaa

1/2 chiliä

1/2 avokado

1/2 limen mehu

muutama saksanpähkinä

seesaminsiemeniä

soijaa

suolaa

 

Sulata pakastevihannekset huoneenlämmössä tai mikrossa (varo ylikuumentamista!!). Pilko ja paista sienet pannulla. Mausta soijalla. Valmista kvinoa-annos pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Laita kvinoa kulhon pohjalle, ja lisää vihannekset ja yrtit päälle (esimerkkinä ensimmäinen kuva). Paljonko vihanneksia sitten tulee, niin hyvänä nyrkkisääntönä toimii, että noin kourallinen kaikkea! Mausta ja koristele lopuksi hienonnetulla chilillä, limen mehulla, seesaminsiemenillä ja syötävillä kukilla!

Pssst. Hyödyllisintä on valmistaa tätä iso satsi kerralla ja syödä bowleja useampana päivänä! 🙂

 

DSC_3232.jpg

DSC_3855-2.jpg

DSC_3245-2.jpg

 

Minulta kysellään jatkuvasti ruokavaliostani ja siitä kuinka pysyn hyvässä kunnossa. Liikuntaa harrastan viikossa 3-5 tuntia (tai sitten 0 tuntia, kuten aika monena viikkona viimeisen puolen vuoden aikana…). Se toinen puolikas on ruokavalio, mikä sekään ei välttämättä ole joka viikko mikään maailman kaikkeuden esimerkillisin tai säännöllisin. Kokonaiskuvaa tarkasteltaessa voidaan kuitenkin todeta, että treenipäiviä kertyy jokaiselle viikolle useampia ja ruokavalioni koostuu hyvin pitkälti kasviksista. Herkuttelen aina silloin tällöin, mutta herkkupäivinäkin on ruokavalioni pääosin terveellinen (vrt. leffaeväät tai tyttöjenilta).

Paras koskaan saamani vinkki liittyen terveelliseen ruokavalioon kuuluu “pyri tekemään jokaisesta ateriastasi mahdollisimman värikäs”. Ihan oikeasti, pelkästään tällä pärjää jo hurjan pitkälle. Jos jokaisesta ateriastasi löytyy paljon värejä se on hyvin usein merkki monipuolisesta, ja myös terveellisestä sisällöstä. Muutenkin huomaan kuinka arvostan ateriaa enemmän jos se miellyttää visuaalista silmääni (=värikäs). Osaan nauttia siitä ihan eri tavalla! Värikkyyden lisäksi pyrin myös aina annosta rakentaessani miettimään, että löytyykö tästä monipuolisesti ravintoaineita? Onko proteiinia? Hiilihydraatteja? Rasvoja? Kolmas ja ehkä tärkein on maku. Sydämeni itkee verta kun katson laihdutusohjelmien polttoaine-ruokavalioita, joissa monesti valitetaan mautonta ruokaa. Mausteiden ja yrttien käyttö on enemmän kuin suositeltavaa! Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä, voit löytää vaikka mitä makuelämyksiä!

 

DSC_3243-checker.jpg

top Zalando (here*// shoes, Nike (here*) // pants Nike (similar here*)

*adlink

 

 

Pictures of me: Elisa Lepistö

Kuvaustila: Lavli Livingroom

xx Sara

6 Comments
  • Vierailija
    Posted at 13:22h, 05 October

    Tarkoitatko, että 3-5 tuntia viikossa vai päivässä? Jos viikossa niin WOW sun kroppa on uskomattomssa kunnossa, tiedän niin monia jotka treenaa väh.10h eikä silti näytä läheskään niin hyvinvoivalta kun Sä! Ei se mikään ihme, et sun kroppaa aina näkyy weheartitin kuvissa :’D ps hyvää syksyä, oot huippu!

    • saratickle
      Posted at 13:33h, 05 October

      Yep! Mäkin tiedän. Ja mä itseasiassa kuuluin ennen niihin jotka treenasivat salilla sen 2h päivässä. Ensin tunti crosstrainerillä ja sitten vähän laitteita päälle. Koin sen jotenkin äärimmäisen tylsäksi, mutta jatkoin, koska se oli mun käsitys hyvästä treenistä. 

      Jos tarkkoja ollaan niin mun treeniosuus ei edes kestä tuntia, se kestää noin 20-45 minuuttia (lasken tän silti aina “tunniksi”). Mutta mä treenaan aika kovaa, korkeilla sykkeillä ja teen treeneissä aina parhaani. Vastapainoksi annan keholleni tarpeeksi palautumista ja lepopäiviä! 🙂

      Ihanaa syksyä!

  • Vierailija
    Posted at 19:02h, 07 October

    Hei!
    Kysyisin hieman tarkennusta ohjeeseen, et siis käytä kasviksia kattilan kautta, ainoastaan sulatat?
    Niina

    • saratickle
      Posted at 09:52h, 29 December

      En käytä. Sulatan mikroaaltouunissa.

  • retu-p
    Posted at 14:16h, 11 October

    Mäkin haluaisin tietää tosta kuumennuksesta. Eiks niissä ole listeriariski ilman kuumennusta?

    • saratickle
      Posted at 09:55h, 29 December

      hmmm listeriariskihän on tietääkseni olemassa kaikissa tuoreissa kasviksissa (porkkana, kurkku, paprika, tomaatti…). Ja samalla tavalla näissä, koska tuoreita ovat. Eli ei siis sen vaarallisempaa kuin tuoreiden kasvistenkaan syöminen