8 syytä miksi joogaan viikoittain

*Kaupallinen yhteistyö: sloggi

 

Nousin yhtenä iltana tuttua ylämäkeä kauppakassi kädessä. Mietin miten mahtavan erilaisia liikuntamuotoja meillä tänäpäivänä on tarjolla. Ja miten mahtavaa on ollut löytää ne omat suosikit, jotka tuntuvat juuri nyt, juuri tässä elämäntilanteessa niin kovin mielekkäiltä. Miten paljon iloa ja energiaa ne elämääni tuovatkaan.

 

Ei ollut sattumaa, että nämä ajatukset syntyivät juuri joogatunnin jälkeen.

 

Uuden vuoden lupaukseni oli ottaa joogajäsenyys ja alkaa harrastamaan joogaa säännöllisesti kodin ulkopuolellakin. Mutta miksi? Mitä hyötyä joogasta oikeastaan on?

 

 

 

8 SYYTÄ MIKSI JOOGAAN VIIKOITTAIN

 

 

1. Balanssi

Harvassa ovat ne liikuntamuodot, joka ovat samaan aikaan haastavia ja rauhoittavia. Jooga tuo arkipäiviini tasapainoa. Erilaisia joogaharjoitteita on niin laaja skaala, että aina löytyy tilanteeseen sopiva harjoite. Itse tykkään rakentaa viikon liikunnat niin, että yhdistelen jooga-harjoitteita ja kovasykkeisiä salitreenejä. Välillä enemmän salia ja rauhallisempia joogia, välillä haastavampaa joogaa ja vähemmän salia. It’s all about the balance!

 

2. Positiivisuus ja onnellisuus 

En muista joogatunnin loppurentoutumista, jonka jälkeen en olisi hymyillyt tai myhäillyt onnellisena. Kehon ja mielen valtaava hyvän olon aallon voi välillä tuntea ihan fyysisestikin.

 

3. Pään tyhjentäminen

Kun keskittyy täysillä hengittämiseen, ei oikein pysty ajattelemaan mitään muuta. Minulla meni aikaa, ennen kuin oivalsin tämän. En saanut joogasta aluksi mitään irti. Hiljaisessa huoneessa paikallaan oleminen toi päähän aina sata ajatusta. Rakensin mielessäni kauppalappuja, suunnittelin postausaiheita ja mietin monesti, että olenkohan nyt oikeassa asennossa ja miltähän asentoni mahtaa vierustovereistani näyttää. Kun sitten aloin tosissani keskittymään hengitykseen, saatoin huomata, etten ole miettinyt yhtään mitään puoleen tuntiin. Joudun kyllä edelleenkin tekemään töitä hengityksen kanssa, erityisesti jos joogaamisesta on ollut taukoa.

 

4. Ryhti ja venyvyys

Jos saisin kuvailla unelmieni vartalon, se olisi samaan aikaan vahva, notkea ja ryhdikäs. Ja näitä kaikkia kolmea jooga juuri edistää. Vahva ja notkea keho on elinvoimainen. Se kestää rasitusta, palautuu herkemmin ja ehkäisee jumeilta. Mitä notkeammaksi ja ryhdikkäämmäksi tulen, sitä vetreämmäksi oloni tunnen.

 

 

5. Kärsivällisyys

Saatan olla välillä aika kärsimätön ja minulla on tapana kyllästyä helposti. Yritän parhaani mukaan olla tehokas kaikessa mitä teen. Jooga on auttanut näihin ihan kaikkiin. Välillä on järkevää pysähtyä ja antaa tilaa ajatuksille. Tai olla ajattelematta yhtään mitään, hengitellä vain.  Virikkeettömyyttä ja tylsyyden tuntemista on myös ihan fiksua harjoitella.

 

6. Kiitollisuus

Joogalla on uskomaton taito lisätä kiitollisuuden tunnetta. Tunnen joogatunnin jälkeen monesti kiitollisuutta elämästä, omasta kehosta ja ympärilläni olevista ihmisistä. Jooga muistuttaa minua siitä, että maailmassa on paljon hyvää.

 

7. Terveelliset elämäntavat

Joogan jälkeisessä onnellisuus-kiitollisuuspöhnässä haluaa yleensä pitää omasta kehostaan hyvää huolta. Kunnioittaa ja arvostaa sitä. Huomaan, että minun tekee mieli syödä ravitsevia juttuja, huolehtia ihosta ja nukkua hyvin.

 

8. Uudet taidot

Halusin jossain vaiheessa elämääni aloittaa sirkuksen, koska rakastan erilaisia temppuja ja intoa niiden opetteluun löytyy! Sittemmin löysin joogasta paljon samoja elementtejä kuin sirkusharrastuksesta. Luonteessani on paljon lapsenmielisyyttä ja innostun helposti erikoisemmista asanoista, joita erilaisilla joogatunneilla tulee vastaan. Oli se sitten päällä- tai käsilläseisonta, haluan oppia ja kehittyä.

 

 

sloggin tammikuussa 2019 lanseerattava mOve Flow Light -mallisto on luotu kaikenlaisille liikkujille, kaikenlaiseen liikuntaan. Inspiroiva mallisto haluaa alleviivata mielekkään liikunnan merkitystä. Kenenkään ei tulisi liikkua pakosta, vaan omasta vapaasta tahdosta. Liikuntaa on monenlaista. Olipa liikunta sitten koiran kanssa ulkoilua,  trampoliinilla hyppimistä, joogaamista, hiihtämistä tai zumba-tunnilla hikoilua, on tärkeintä, että liikunta tuntuu hyvältä ja itselleen mielekkäältä.

 

sloggi mOve Flow Light -malliston tukevat, mutta samaan aikaan huomaamattomat liivit sopivat monenlaiseen liikuntaan. Alusvaatteiden lisäksi mallistosta löytyy myös trikoita ja toppeja! Hengittäviä, pehmeitä ja äärimmäisen mukavia päällä sekä alusvaatteet, että trikoot ja topit. Iso plussa myös ihanan raikkaista väreistä!

 

Joko olet piipahtanut sloggin mOve pop up -myymälässä Stockmannin 4. kerroksessa? Pop up on avoinna aina 31.1. asti ja nyt tulevana lauantaina 26.1 paikan päällä on tuote-esittelijä (klo 11-17), jolta on mahdollisuus saada enemmän tietoa mallistosta sekä opastusta oikeiden kokojen valintaan!

 

kuvat: Janni Ehari

sloggi mOve bra

sloggi mOve top

sloggi mOve tights

 

 

xx Sara

 

12 Comments
 • Aurora
  Posted at 21:30h, 24 January Reply

  Siis jotenkin aivan ihana postaus! En osaa kuvailla mikä tässä oli, mutta tuli lukiessa niin hyvä ja inspiroitunut olo <3 Kiitos Sara!

  • Sara
   Posted at 21:32h, 24 January Reply

   Miten hurjan hyvä fiilis tuli tästä kommentista! Eikä, niin kiva kuulla! Äää! Kiitos ihana <3

 • Meri
  Posted at 22:14h, 24 January Reply

  ”Välillä on järkevää pysähtyä ja antaa tilaa ajatuksille. Tai olla ajattelematta yhtään mitään, hengitellä vain. Virikkeettömyyttä ja tylsyyden tuntemista on myös ihan fiksua harjoitella”

  Eritysesti tää kohta iski! Oon viimeaikoina alkanut tiedostamaan ja kiinnittämään huomiota siihen, etten osaa olla enää tekemättä mitään. Pakko olla joko puhelin kädessä, podcast päällä tai vähintään musiikkia. Tuntuu kauheelta kun oon tajunnut tän, enkä osaa olla enää virikkeettömästi.. Onneks asian tiedostaminen on jo askel eteenpäin!

  • Sara
   Posted at 09:44h, 25 January Reply

   Siis ihan sama mulla! Se oli hurjaa kun tajusin, että tylsyys ja virikkeettömyys ovat oikeasti asioita , joita suorastaan pelkään. Meillä on tänäpäivänä niin paljon virikkeitä ympärillämme, että kaikki hiljaiset hetket melkein täytetään niillä. Kaivan puhelimen esiin ruokakaupan jonossa ja liukuportaissa!

   Asian tiedostaminen on todellakin jo iso steppi. Mä muistan yhden meditaatioharjoituksen kun tuijotettiin palavaa kynttilää ja seurattiin sen liikkeitä 40 minuuttia. Ajatus tuntui ihan kamalalta, mutta harjoitus oli loppupeleissä melko vaikuttava ja aika meni yllättävän nopeasti!

 • Podcast fani
  Posted at 23:12h, 24 January Reply

  Hei podcastia lisää!! Jaksoja ei ole tullut 2019!

  • Sara
   Posted at 09:45h, 25 January Reply

   Helmikuun keskiviikoista lähtee käyntiin, wuhuuuu! Ihanaaaa kun venailette jo! <3

 • Ansku
  Posted at 09:24h, 25 January Reply

  Mun mielestä yksi joogan parhaista puolista on se, että siinä jotenkin tuntee kroppansa tosi hyvin. Varsinkin tauon jälkeen sitä oikein tajuaa kuinka jumissa onkaan ja kuinka vaatii kropalta aina vaan lisää ja lisää eikä pysähdy kuuntelemaan miten se voi tai mitä se kaipaa. Jooga on yksi kokonaisvaltaisimmista treeneistä mitä tiedän ja ainakin omalla kohdallani lisää onnellisuutta 🙂

  • Sara
   Posted at 09:45h, 25 January Reply

   Hyvin sanottu! Ihan samaa mieltä täällä! Jooga opettaa arvostamaan kehoa paremmin kuin moni muu laji!

 • Laura K.
  Posted at 18:53h, 25 January Reply

  Ihana hyvänmielen postaus 🙏. Tässä nykyajan hässäkässä työ- ja arkikiireineen ei varmasti ole haittaa siitä että välillä pysähtyy ❤

  • Sara
   Posted at 16:58h, 06 February Reply

   Voi kiitos kovasti! <3 Ja ihan samaa mieltä, ei tosiaankaan ole! 🙂

 • Kati
  Posted at 13:53h, 28 January Reply

  Sulla on kyllä upea kroppa! 🙂 Pitäis varmaan itsekin kokeilla joogaa, toki mä oon yhtä notkea kuin rautakanki…

  • Sara
   Posted at 16:58h, 06 February Reply

   Suosittelen, se tekee ihmeitä niin keholle kuin mielellekin 🙂

Post A Comment
Your comment will be visible after approval