Balettitanssijoiden treeneissä (apua)

DSC_3155-2.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Kansallisooppera

 

Mitä saadaan kun laitetaan kerran kuussa venyttelevä henkilö ammattibalettitanssijoiden treeneihin. Naurua, kipua ja myötähäpeää kuuluu vastaus.

Itsensä nolaaminen on selkeästi ollut tämän syksyn teema, siinä yksi monista syistä miksi näytin vihreää valoa kun kansallisbaletilta ehdotettiin erikoisempaa treenikokeilua 😀 Lajihan ei ole itseasiassa ihan täysin tuntematon ja termistöstäkin muistan jopa jotain (okei ehkä kolme asentoa). Taustalta löytyy tosiaan muutaman vuoden satubaletit (!!), jotka jäivät oikeastaan siinä kohtaa kun homma alkoi menemään vakavemmaksi. Eli lähtökohdat: feeling like a pro.

Pyöräilin sateisena keskiviikkoaamuna klo 9 Oopperatalolle. En osannut edes jännittää, sillä en käytännössä tiennyt mitä on luvassa. Ja hei, enkö minä nyt urheilullisena ihmisenä yksiä balettitreenejä handlaisi?

DSC_3166-2.jpg

Tilanteen haastavuus alkoi hahmottumaan kun seisoin joogatrikoissani salin ulkopuolella ja seurasin kuinka pian ensi-iltansa (tänään!) saavan Oneginin pääroolissa nähtävä Salla Eerola venytteli koipiaan teloituslaitetta muistuttavassa telineessä. Salla oli juuri kertonut minulle, että heillä on kuudet 1h 15min aamutreenit viikossa. Aamutreenit ovat oikeastaan vasta lämmittelyä (huom itse tunnilla käyneenä hieman kyseenalaistaisin tätä väitettä :D), jonka jälkeen lähdetäänkin sitten treenaamaan itse esitystä ja tätä jatkuu aina iltaan asti. Liikuntaa kertyy päivässä siis pal-jon.

Eli siis pelkkää balettia? Ei ihan niinkään. Aamutunteja voi halutessa korvata esim salitreenillä ja kerran viikossa pidetään Functional Training -tunti. Salla kertoi harrastavansa myös Pilatesta vapaa-aikanaan. Lisäksi kehonhuollolle on varattu treenikalenterista oma aikansa. Loukkaantumiset kuuluvat alan varjopuoliin, niitä esiintyy tanssijoilla paljon. Kehoa huolletaankin viikottain hierojalla, fysioterapeutilla ja kiropraktikolla.

Kun kyselin ravintopuolesta ja siitä noudattavatko hoikat tanssijatytöt tiukkaa diettiä hän puuskaisi huvittuneena. Keho tarvitsee ravintoa palautuakseen ja tavallista kotiruokaa lusikoidaan kuulemma joka päivä. Aamu alkaa tukevalla aamiaisella. Treenien välissä sen sijaan pyritään vähän väliä syömään nopeasti sulavia välipaloja kuten smoothieita, avokadoja, kananmunia ja lisäravinteita. Mikäli pidempi tauko suodaan, tanssijat syövät kunnon lounaan. Illalla kotona taas hyvä ruokatankkaus.

DSC_3305.jpg

DSC_3198.jpg

Astuttiin sisälle valoisaan saliin, jossa meitä oli vastassa mustaan veryttelyasuun pukeutunut iloisen näköinen mies. Jammuksi esittäytynyt opettaja on varmasti iloisin hetkeen näkemäni ihminen. Kaukana siitä stereotypisestä kurinalaisesta natsimeiningistä mitä leffoissa on tottunut näkemään. Jarmo kertoikin, että hänen metodinsa mukaan tunnilla pitää olla hauskaa. Tehdään töitä, mutta pidetään hyvä fiilis yllä! IHANA asenne!

Ei muuta kun meikäläinen keskelle salia (:D) ja käsi tangolle. Sain ohjeeksi vaan matkia muita, cool. Homma lähti käyntiin mukavasti. Pianisti alkoi soittamaan Aikakoneen Keltaista Toukokuuta (!!). Pari demi pliétä ja vähän sivutaivutuksia. Eihän tämä nyt ollut paha ollenkaan. Ensimmäisen 45 sekuntia menivätkin vaivattomasti, sitten lueteltiinkin ensimmäinen sarjakäsky. Opettaja selosti putkeen seuraavaksi tehtävää sarjaa ranskalaisin termein ihan rehellisesti ainakin minuutin ajan. Sanojen välissä saattoi tulla joku toistomäärä englanniksi. Huomasin kuinka jengi ympärillä vaan nyökytteli ja painoi sarjaa mieleensä. Mietin vaan, että jahas ja sitten mennään, apua 😀

DSC_3296.jpg

DSC_3203-checker.jpg

top SOC* / pants H&M* (*gifted)

DSC_3226.jpg

Parastahan tässä on se, että kun ei nää/ehdi katsoa touhua peilistä, sitä kuvittelee että jalan nostot näyttävät kutakuinkin samoilta kuin siinä naapurilla vieressä. No tämä ei valitettavasti kyllä pitänyt paikkaansa, haha. Suonta alkoi vetämään tyyliin jokaisessa nostossa ja kädet heiluivat siellä täällä. Sinnittelin tanko-osuuden kuitenkin kunnialla loppuun asti. Kun lattiaosuus alkoi ja tanssijat siirtyivät spagaattihyppyihin ja muihin vaarallisen näköisiin pyörähdyksiin (katsokaa nyt noita, ei voi kuin ihastella!) siirryin suosiolla taka-alalle: “mä otan vähän kuvia tässä välissä.” Huom aina erinomainen tekosyy.

Päivän ehdottomasti paras palaute oli kun opettaja totesi, että tunnilla ei ole käynyt vierailevina tähtinä minun lisäkseni kuin Vappu Pimiä ja meikäläisellä oli kuulemma huomattavasti parempi asenne kuin hänellä. Winning!!

DSC_3230-2.jpg

hahahahahaha tämän yllä olevan täytyy olla onnistunein koskaan otettu kuva minusta!!!! 

DSC_3331-2.jpg

DSC_3355.jpg

Tunnin jälkeen vannotin itselleni, että alan venyttelemään. Eihän tästä tule mitään. Ja vitsi, näin jälkeenpäin kaduttaa kun mukana ei ollut videokameraa. Siis tästä olisi ehdottomasti pitänyt saada elävää kuvaa!! 😀 Ehkäpä teen paluun videokamerani kanssa vielä joku kerta. Etenkin jos pääsen Jammun tunnille! Kaiken kaikkiaan aivan järkyttävän hauska ja upea kokemus, kiitos kun pääsin mukaan!! 🙂

PSSST! Balettifanit huomio! Pistetään jakoon vielä lippuja tänään ensi-iltansa saaneeseen Onegin näytökseen! Arvotaan 2 x 2 hlön lippupaketit (eli kaksi voittajaa). Liput voi voittaa joko ke 7.10.2015 klo 19:00 näytökseen tai pe 9.10.2015 klo 19:00 näytökseen. Jätä kommentti ja olet mukana skabassa! Osallistumisaikaa on ensi viikon tiistaihin, 22.9 asti. Traileri löytyy muuten täältä 🙂 Ja mikäli päivämäärät eivät käy tai et luota arpaonneen, voi lippuja ostaa täältä!

 

xx Sara

343 Comments
 • Vikke
  Posted at 11:57h, 21 September

  Huikeaa heittäytymistä!

 • Mirja K
  Posted at 12:18h, 21 September

  Vau, mikä kokemus! Baletti on vienyt tämän aikuisbalettiharrastajan sydämen kyllä täysin.

 • VeeraElisa
  Posted at 13:16h, 21 September

  Mahtoi olla jännät paikat noissa treeneissä:) Hieno tilaisuus varmasti päästä treenaamaan ammattilaisten tunnille. Itse oon joskus nuorempana tanssinut balettia ja se on kyllä vaativa laji. Onegin on ihana baletti ja olisi mahtavaa nähdä se livenä!

 • Ulla
  Posted at 13:45h, 21 September

  Oispas ihanaa päästä katsomaan Oneginia!

 • Simppaliini
  Posted at 13:51h, 21 September

  Ainutlaatuinen tilaisuus päästä treenamaan tollain 🙂 Jännää!

 • Maiski
  Posted at 14:14h, 21 September

  Ihana postaus! Olen käynyt baletissa jo alavalinnan puolestakin harmittavan harvoin, mutta nyt voisi ottaa vahingon takaisin 🙂

 • ressuuu
  Posted at 14:47h, 21 September

  Baletti on ihanaa! Liput kelpais!

 • Niksutin
  Posted at 15:29h, 21 September

  Hienoa! Perheessämme on balettia harrastanut henkilö ja on muuten vaikea laji. Valmiin esityksen helpon näköistä toteutusta katsoessa sitä ei tajua. Olen erittäin mielelläni mukana arvonnassa.

 • emsii
  Posted at 16:11h, 21 September

  Oih ois ihan unelmien täyttymys päästä balettia katsomaan! *sydänsilmäemoji*

 • Sara Ellie Isabella
  Posted at 17:05h, 21 September

  Joo balettiin, jee! Ihana postaus ja yhteistyöidea Oopperalta, peukku tälle 🙂 Ja upean ihana blogi sulla!

 • roosak
  Posted at 17:06h, 21 September

  Voi olisi ihanaa voittaa liput ex-ballerina serkulleni ja minulle perjantain näytökseen :)!

 • noja
  Posted at 17:19h, 21 September

  Aloitin juuri aikuisbaletin ja olisi mahtava päästä katsomaan “hieman” taidokkaampaa tanssahtelua! En asu Helsingissä, joten pääsisin vain perjantain näytökseen.

 • hennakristiin_
  Posted at 17:47h, 21 September

  Apua olen todellakin balettifani !! harrastanut tanssia pitkään, silti en ole ikinä päässyt katsomaan livenä kunnon balettia + en ole koskaan käynyt oopperassa + en ole koskaan käynyt Helsingissä, nyt olisi upea syy toteuttaa nuo kaikki ! :’)

 • Karola
  Posted at 18:00h, 21 September

  Ihan huippuja kuvia! Arvonnassa mukana 🙂

 • JuttaJ
  Posted at 18:31h, 21 September

  Oi, tämä baletti ois ihan mahtavaa nähdä! 🙂

 • tiianyka
  Posted at 18:32h, 21 September

  ihana arvonta!

 • mais
  Posted at 18:46h, 21 September

  Mukana arvonnassa 🙂 Itsekin on tullut aikuisbalettia harrastettua.

 • Annnukka
  Posted at 19:50h, 21 September

  Baletti on ihanaa! Aloitin viime kesänä aikuisbaletin ja huh kun on vaativaa! mutta ai että se onnistumisen tunne kun saakin paketin pysymään kasassa ja täydellisen plien:) Olisi ihana päästä katsomaan!

 • Ronjajulia
  Posted at 20:57h, 21 September

  Ihan huikeeta että pääsit treeneihin vierailemaan! Baletti on kyllä niin uskomattoman hienoa ja lumoavaa että olis hienoa pitkästä aikaa päästä katsomaan 🙂

 • minvi
  Posted at 07:36h, 22 September

  Jopas olisi taas aika päästä katsomaan balettia!

 • ninajohanna
  Posted at 07:52h, 22 September

  En ole aiemmin blogiisi eksynytkään, mutta nyt päädyin tänne. Olipas kiva lukea piipahduksestasi baletin maailmaan! Ja ilman muuta messissä kivassa arvonnassa 🙂

 • Sanph
  Posted at 08:06h, 22 September

  Vau! Aika mieletön blogiyhteistyö. Ei voi kuin ihailla! Tanssijat, ja etenkin balleriinat on ihan tajuttoman makeita. En pysty käsittämään sitä kehonhallintaa. Voisin viettää tuntikausia ihaillen tanssijoiden liikettä.

  sanna.p.hoffren (at) gmail.com

 • katyi
  Posted at 08:17h, 22 September

  Tosi siistiä! Tässähän alkaa ihan miettimään jonkinlaisen aikuisbaletin kokeilemista 😀

 • Toystory
  Posted at 09:15h, 22 September

  En tiedä ehdinkö enää mukaan arvontaan. Halusin vain sanoa, että upeaa heittäytymistä! Tästä postauksesta tuli hyvä mieli (:

 • Jenna M
  Posted at 09:42h, 22 September

  Olisi kyllä niin mahtava päästä katsomaan balettia! Entisenä tanssiharrastajana tiedän kyllä kuinka valtavan työn takana upeat esitykset ovat!

 • Kivaa
  Posted at 13:38h, 22 September

  Oih! Olen aina halunnut päästä ihmettelemään balettia, tää olisi niin upea kokemus! 🙂

 • JenniKoo
  Posted at 13:42h, 22 September

  Haha, aivan mahtava postaus! Ehdoton lemppari pitkään aikaan. Ihailen sun heittäytymistä ja kykyä nauraa itselles:D Sitä kaivattais kyllä tähän maailmaan roimasti lisää!
  ps. Ja olihan ne hypyt nyt ä l y t t ö m ä t!!

 • Vera V
  Posted at 14:01h, 22 September

  Jooo ai että nyt on mahtava palkinto! Ollaan äidin kanssa käyty silloin tällöin baletteja katsomassa, varsinkin kun olen ollut nuorempi. Ihana olisi päästä taas! Itse harrastin 6-7 vuotiaana kaksi vuotta balettia, mutta se jäi tälläiseltä rautakangelta sitten siihen 😀

 • mariamun
  Posted at 14:26h, 22 September

  Siis mä en oo vielä koskaan ollut baletissa (vaikka olen sitä jo monta vuotta suunnitellut siskoni kanssa)! Olis mielettömän upeeta päästä katsomaan esitystä!

 • neitiR
  Posted at 14:31h, 22 September

  Oh! Olen ollut vain lapsena joskus katsomassa balettia ja tämä TÄYTYY korjata! Kuvia katsellessa ja tekstiä lukiessa tuli ihan hinku mukaan:)

 • Keisarinna
  Posted at 20:35h, 22 September

  (Kommentoin jo kertaalleen, mutta kommentti taisi kadota bittiavaruuteen. Pahoittelut jos tuleekin kahteen kertaan!)
  Lapsuudessani minulla ei ollut kotipaikkakunnallani mahdollisuutta harrastaa balettia, joten aloitin balettihaaveiden toteuttamisen vasta aikuisiällä. Ihanasti sai olla epämukavuusalueella melkein koko ajan, mutta siksi koko touhu onkin niin palkitsevaa! Kun kerran taas vaihteeksi tuskastelin ääneen omaa osaamiseni puutetta, totesi opettaja, että “tanssijan kuuluu tuntea epäonnistumisen kokemuksia”. Tuossa tavoitteessa onnistuin balettitunneilla kyllä 200 prosenttisesti! 😀

 • AN
  Posted at 07:06h, 23 September

  Voi ei, olisi ihanaa päästä katsomaan balettia! Eikä noi sun asennot nyt niin kamalalta näytä, ite en taipuis edes tohon :’D

 • etre
  Posted at 07:35h, 23 September

  ei vitsi miten mahtava kokemus varmasti, minäkin niiiin tahtoisin! 

  mukaan arvontaan niin pääsee lisää haaveilemaan! 

  lostventuresphotography @ gmail . com

 • Marja 83
  Posted at 08:14h, 23 September

  Wää! en ole ikinä käynyt baletissa, oisko korkea aika jo mennä?! Lippupaketti olisi ihana ylläri myös poikaystävälleni(joka fiilistelee myös tanssia erittäin paljon)
  Kiitos Saara ihanasta blogista, lueskelen sitä päivittäin ja siitä aina tulee hymy huulille 🙂
  Pidä lippu korkealla!

 • Riikk4
  Posted at 15:31h, 23 September

  Olitpa rohkea! Mikä tahansa päivä sopii baletille.

 • liisamaaria
  Posted at 09:52h, 24 September

  Saatoin ihan hitusen alkaa vihertämään kateudesta lukiessani postaustasi. Vitsit mikä tilaisuus sulla. Ja sun oma asenne on ihan mieletön!

 • Nanamanna
  Posted at 17:11h, 23 August

  Ihania kuvia! Olitpa rohkea ja Jammukin vaikuttaa huipputyypiltä! 🙂
  Liput balettiin voittaisin mieluusti, olisi ihana piristys köyhän opiskelijan syksyyn!

1 5 6 7