JUOKSUKOULU ALKAA

P3180222.jpg

.. PIAN! Eli huomenna! ūüôā Juttusarja tulee k√§sittelem√§√§n kaikkea aina juoksutekniikasta oikeanlaisiin tossuihin ja harrastuksen aloittamisesta maratonille valmistautumiseseen. Voin kertoa, ett√§ meik√§l√§inen, joka on juossut l√§hes koko ik√§ni, on t√§m√§n alkuvuoden aikana kokenut sellaisia ahaa-el√§myksi√§ ett√§ oksat pois. En malta odottaa, ett√§ p√§√§sen jakamaan n√§it√§ teid√§n kanssanne! Eli l√§hdet√§√§n liikkeelle ihan sielt√§ perusjutuista!

Nyt kaipaisin teidän kommentteja suhteestanne juoksuun! Kuinka monella kummittelee mielessä juoksuharrastuksen aloittaminen? Entä kuinka moni juoksee jo viikottain? Kuinka monelta löytyy jo osallistumilapuke kevään/kesän juoksutapahtumaan? Missä mennään ja mitä toiveita teillä on tulevan juoksukoulun suhteen?! Kommenttiboksi laulamaan!

Koska video on aina video, my√∂s liikkuvaa kuvaa tullaan n√§kem√§√§n juoksukoulussa enemm√§n tai v√§hemm√§n! Ja mik√§p√§ parempi tapa fiilistell√§ tulevaa kuin juurikin se video ūüôā

 

Video: Si Moda // Edit by me

T. Sara

49 Comments
 • Kisulainen
  Posted at 04:27h, 15 April

  Huippua! Itse osallistun toukokuussa Terwamaratonille Oulussa. Omaa enkkaa tavotellaan – ainakin sinne 3:45! Sitten elokuussa Pyh√§ Tunturimaratonille mik√§ on niiin siiiiiistiiiiii. Mutta mit√§ toivoisin, on ehdottomasti treenivinkkej√§. Treenaan paljon, ja on aina mukava saada lis√§√§ ideoita omiin treeneihin! ūüôā Tsemiiiii viimeistelyhommiin, sunkin mara se vaa l√§henee!

 • NoraMariaa
  Posted at 04:33h, 15 April

  Olen halunnut aloittaa juoksemisen jo monta vuotta. Kuitenkin aina kun menen lenkille tulee minulle sen aikana pist√§v√§√§ p√§√§ns√§rky√§ ja happi loppuu, koska aina kotiin p√§√§sty√§ni olo on mit√§ hirvein en ole oppinut juoksemaan oikein. Juoksutekniikka on siis hukassa. Aloittelijalle rautalankaohjeita ūüôā

 • annaaa
  Posted at 04:36h, 15 April

  Jee! Huippua. Mä juoksen suht säännöllisesti, en kuitenkaan yleensä enempää kuin kerran max kaks viikossa. Lenkit on n. 10 km ja vauhti siinä 10-12km/h. Mä haluaisin ainakin tekniikkavinkkejä koska mun juoksulenkit on tosi erilaisia, välillä luistaa ja välillä juoksuaskel tuntuu tosi vieraalta..veikkaan että johtuu siitä, ettei ole mitään tekniikkaa!
  Ja sitten ohjeita millä pystyisi pidentää matkaa ja sitten millä saisi lisää vauhtia!
  Sun ahaa-el√§mykset olis iiva kans kuulla ūüôā

 • elisabet.k
  Posted at 04:57h, 15 April

  Voi vitsi mä oon niiiin oottanu että tää juoksukoulu alkaa!:D Itse oon alotellu tätä juoksuharrastusta taas nyt keväällä joten tekniikka vinkkejä minäkin kaipalisin:)
  Sara kiitos tästä ihanasta blogista!<3 tää saa aina hyvälle mielelle vaikka ois kuin huono päivä!:) Mukavaa kevättä sinulle<3

 • Suvi S
  Posted at 05:03h, 15 April

  On ilmoittauduttu kahdelle puolimaratonille ensi kesäksi. Toivon, että saan hyviä vinkkejä juoksuun blogistasi:)

 • sallas
  Posted at 05:13h, 15 April

  Hihiii pysyn hädin tuskin housuissani, vihdoin kuukausien odottelun jälkeen se alkaa!!
  Juoksen t√§t√§ nyky√§ kerran pari viikossa, lenkit harvoin yli 10km. Juoksunopeus on maksimissaan 11km/h ja silloinkin kyseess√§ on lyhyempi lenkki. Toivoisin vinkkej√§ kest√§vyyden treenaamiseen ja tekniikkaan. Hengit√§n esim. aina suun kautta koska jos ved√§n ilman nen√§n kautta niin tuntuu ett√§ kurkku kuivaa ūüėÄ

 • anskuu
  Posted at 05:38h, 15 April

  En oo koskaan harrastanut juoksua sen kummemmin. Oon kuitenkin tyk√§nnyt juoksukilpailuista pienest√§ pit√§en, mutta nyky√§√§n mulla on polvet sattuneista syist√§ (ei liity mihink√§√§n juostessa sattuneeseen) huonommassa kunnossa, ristisiteet on toisesta polvesta menneet (leikattu on). V√§lill√§ kipuilee tosi paljon ja v√§lill√§ on itseasiassa aika hyv√§ss√§ kunnossa. Kuitenkin, jos mahdollista, musta olis mukavaa kuulla, mitenk√§ just t√§llasten pienten vammojen kanssa juokseminen olisi helpompaa, eli juurikin niit√§ juoksutekniikoita odotellen ūüôā T√§st√§ voi p√§√§tell√§, etten olekaan sitten kovin usein itsen√§isesti juossut maastossa viime aikoina. Salilla kyll√§ juoksumatolla mutta onhan se aivan eri asia. Musta ois niin mahtavaa alkaa taas lenkkeilem√§√§n raikkaassa ulkoilmassa ūüôā Kiitos t√§st√§ juoksukoulusta, uskon ett√§ t√§st√§ tulee olemaan paljon apua!!

 • mermeri
  Posted at 05:50h, 15 April

  Jeee mahtavaa, m√§ oon ainakin ihan innoissani!! ūüėÄ
  M√§ aloitin juoksemisen seiskaluokan kev√§√§ll√§ (nyt lasissa 21), kun tajusin koulun 1500m testiss√§ ett√§ t√§√§ on mun juttu. ūüėÄ Sen j√§lkeen on tullut juoksenneltua s√§√§nn√∂llisen ep√§s√§√§nn√∂llisesti, kuitenkin ehk√§ kuukauden tauko on ollut pisin t√§h√§n menness√§. Nelj√§ puolimaratonia on alla, ja syksylle on buukattu eka kokonainen. Mit√§√§n tavoite aikaa mulla ei j√§lkimm√§iselle ole, vaan haaveena/tavoitteena olisi saada juoksusta mulle s√§√§nn√∂llinen harrastus, koska t√§h√§n asti oon ollu just sellainen hyv√§n kelin sunnuntaijuoksija, joka aina kisojen alla v√§h√§n preppaa. Ei t√§ss√§k√§√§n mit√§√§n, mutta tuntuu ett√§ haluan siirty√§ jo uudelle levelille. ūüėÄ Aloitan toukokuisten p√§√§sykokeiden j√§lkeen siis varsinaiset maratontreenit, erityisesti just tekniikkajutut tulis tarpeeseen t√§√§ll√§ p√§in, vaikkakin kaikki juoksuun liittyv√§ kyll√§ kiinnostelee ūüôā

 • Ola
  Posted at 06:01h, 15 April

  Heippa Sara, kiva lukea sun blogia täällä Lilyssä!

  Juoksukoulu tulee mulle ainakin just oikeeseen paikkaan, oon nimitt√§in taas t√§n√§ kev√§√§n√§ aloittanut juoksuharrastuksen uudelleen. Olen viimeiset seitsem√§n vuotta innostunut joka kev√§t juoksemisesta ja syksyyn menness√§ taas jo kyll√§stynyt siihen. Toivotaan, ett√§ juoksukoulun vinkeist√§ ja muista innostuneista kommenteista olisi hy√∂ty√§ motivaation yll√§pit√§miseen t√§n√§ vuonna:D 

  Kisatavoitteita en ole itselleni asettanut, vaan haluan nauttia metsässä juoksemisesta ja hyvän olon tunteesta ihan omassa rauhassani. Toisia tavoitteet kannustavat, mutta minua ne jostain kumman syystä vain ahdistavat. Ehkä tällä henkisellä plokilla on jotain tekemistä motivaation jokavuotisen lässähtämisen kanssa.

  Hurjasti tsemppiä hei vielä tänne Lilyyn, uusia juttuja innolla odotellessa:)

 • Linduska
  Posted at 06:18h, 15 April

  Sulla on ihana blogi, jota oon seurannu jo monta vuotta:)
  Itse oon juossu n. 1-3krt viikossa n. 5-10km lenkkej√§ viimeiset 10vuotta, mutta olisin kiinnostunut treenaamaan hiukan tavoitteellisemmin (heh) eli parantamaan sek√§ nopeutta ett√§ kest√§vyytt√§. Mink√§lainen treeniohjelma sellaiseen olisi hyv√§, se kiinnostaisi! Olen juossut yhden puolimaratonin… Maraton kiinnostaisi ehk√§ parin vuoden sis√§√§n:)

 • Vierailija
  Posted at 06:49h, 15 April

  K√§yn k√§velem√§ss√§ reippaita pitki√§ lenkkej√§ ja joskus juoksen mutten kovin aktiivisesti, ajatuksena on ollut aloittaa juoksu harrastus ja se onkin tapahtunut pikku hiljaa. L√§ht√∂kuntoni ei siis ole mik√§√§n t√§ysin huono!:) Tavoitteena olisi joskus tulevaisuudessa juosta maratoni mutta n√§in alkuun tavoitteeni olisi jaksaa juosta ensi syksyn√§ puolimaratoni ūüôā Juoksukoululta haluisin postauksia viikottain juoksutekniikasta, juoksukengist√§, yleisimmist√§ juoksijan vaivoista ja niiden parannuskeinoja ja sopivista harjottelum√§√§rist√§ ja matkoista (mik√§ liikaa, mik√§ liian v√§h√§n) ja tietysti my√∂s millaisia lenkkej√§ olisi hyv√§ tehd√§(esim. Millainen tempo). Joku harjoitusohjelma olisi my√∂s kiva:) p.s t√§ll√§ist√§ postaussarjaa on odotettu paljon!!!

 • JoYlimys
  Posted at 06:55h, 15 April

  Juoksin joskus useita kertoja viikossa ja nautin siitä! Nyt vuosien saatossa se on jäänyt pois, ja kun yritän aloittaa tuntuu ettei mitään edistymistä tapahdu ja turhauttaa. Tänä vuonna on aikeissa alottaa taas yrittäminen.

 • marile
  Posted at 06:58h, 15 April

  Itseäni kiinnostaa juoksemisen ja lihaskunnon suhde. Minkälaista lihaskuntotreeniä kannattaa tehdä, jotta se tukisi juoksua parhaalla mahdollisella tavalla? Talven ajan pääasiallinen treenimuotoni on ollut kuntosali, mutta kesällä ajattelin keskittyä juoksuun ja mahdollisesti juosta puolimaratonin Tukholmassa.

 • sipu
  Posted at 07:04h, 15 April

  moi! ihanaa juoksukoulu jee ūüôā itse olen koko el√§m√§ni harrastanut er√§st√§ kilpaurheilulajia, jossa pikajuoksua tarvitaan, mutta kest√§vyytt√§ ei juurikaan. siksi inhosin juoksemista koko el√§m√§ni (huonon kest√§vyyskunnon takia) mutta viime kes√§n√§ p√§√§tin opetella juoksemaan vaikka miten inhoittavalta tuntuisi! ja onneksi n√§in teinkin, sill√§ nyt juoksemisen ilot on tajuttu ja viikkoon taittuu jo useampi lenkki. kuitenkin uusi sein√§ on tullut vastaan: kovimmatkin matkat j√§√§v√§t aina n. 6-7km. haluaisin kovasti tiet√§√§ siit√§ harjoittelusta, kun halutaan lis√§t√§ km m√§√§ri√§ ilman sit√§ ett√§ tuntuisi alkuun niin kamalalta ett√§ pidemm√§n lenkin kokeilu j√§√§ vain kertaan ūüėÄ vai pyyd√§nk√∂ mahdottomia? sen lis√§ksi olisi kiva tiet√§√§ eri sykkeist√§; perusteet tied√§n, kaikkee pit√§is treenata mutta miss√§ m√§√§rin esim perussykkeen lenkkej√§ sin√§ juokset? :-),

 • Josku
  Posted at 07:14h, 15 April

  Olen aina pitänyt juoksemisesta paljon. Juoksen nykyään kerran tai kaks kertaa viikossa yleensä n.10km ja sellaista vauhtia että ei hengästytä eli ns lönköttelen n. 10-12 km/h nopeudella. Alku on mulle aina se pahin koska se juoksu ei vaan kerta kaikkiaan luista. Kahden kilometrin kohdalla juoksu alkaa tuntumaan hyvältä. Haluaisin saada vinkkejä juoksutekniikoista, sillä mulla on ikuisena vaivana penikkatauti. Se usein mielletään aloittelijoiden vaivaksi ja siksi ihmettelen että miten se yhä vaivaa juoksua vaikka olen useamman vuoden juossut. Käyn useimmiten yksin lenkillä kuunnellen musiikkia(Tickle your fancy- soittolista on best!!) ja joskus myös käyn kaverin kans vähän pitemmällä lenkillä. Odotan erittäin innolla juoksuun liittyviä postauksia!

 • hale
  Posted at 07:26h, 15 April

  Jes odotan innollta tätä juoksukoulua!
  Mulla on toukokuulle osallistuminen puolimaratonille jossa tavoite on päästä maaliin ja alittaa ainakin 2h30min, syksyllä ajattelin osallistua vielä toiselle, jossa tavoitteena on parantaa toukokuun aikaa.
  Toivoisin vinkkejä ainakin juoksutekniikkaan ja juoksijanpolven ehkäisyyn, sekä siihen miten itse voisi ottaa selvää omista sykerajoistaan, tai paljonko maksaa testaukset jossa ne saa selville?

 • Neppu
  Posted at 07:34h, 15 April

  Mulla ois eka puolmaratoni (HCR) ensi kuussa, niin olisi ihana saada joitain vinkkejä sinne, esim. juoksuvauhdista matkan aikana. Kiitos vielä blogista, oot niin inspiroiva ihminen <3

 • -
  Posted at 07:46h, 15 April

  Moi Sara! Kysyn sulta nyt ihan postaukseen liittymätöntä juttua. Mikä on sun suhteesi hedelmiin? Aatteletko jotenkin tietoisesti että niitä voi syödä esim 2 päivässä vai annatko mennä niin monta kun sattuu menemään? Tuntuu vaan että mediassa syyllistetään nykyään kauheasti jopa niinkin terveellisten juttujen kun hedelmien syönnistä. Kun niissä on niin paljon sitä hedelmäsokeria. Itse oon aina ollut sitä mieltä ettei se hedelmäsokeri oo mitenkään paha juttu, ja kukaan tuskin hedelmiä syömällä lihoaa. Haluaisin vaan kuulla sun, hyvinvoinnista ja terveydestä kun bloggaat, näkökulmasi tähän asiaan. Onko jokin määrä hedelmiä liikaa?

 • rmariaa
  Posted at 08:49h, 15 April

  Olen aina harrastanut juoksemista, joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän innokkaasti. Ongelmana on kuitenkin ollut se että hommaan kyllästyy nopeasti. Luultavasti se, että en uskalla kasvattaa juoksumatkojen pituutta, saa minut turhautumaan. Lenkkini ovat lähes aina 5-7km pitkiä, joten vinkkejä siihen kuinka saisin pituutta lenkkeihini, ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan. Varsinkin kun kesän lopulla häämöttää naisten kymppi.

 • P√∂rri
  Posted at 09:02h, 15 April

  Tää juttusarja kuulostaa niin hyvältä! Itse olen juossut monta vuotta ihan kuntoilun ja hyvän fiiliksen vuoksi, mutta juoksen todella hitaasti. Lenkit ovat joko alle tai yli viisi kilometriä ja vauhtia on alle 9, on aina ollut. En nyt ainakaan tällä hetkellä ole kiinnostunut maratoneista, kymppeihin osallistun aina pitkin kesää. Haluaisin kuitenkin saada nopeutta jalkoihini kaikkien näiden vuosien jälkeen. Jokainen hiukankin kovempi lenkki on todella tuskaista taivallettavaa enkä siltikään yllä niihin vauhteihin joihin haluaisin.

 • -tan
  Posted at 09:10h, 15 April

  Jee juoksukoulu! (y) Juoksen itse epäsäännöllisen säännöllisesti 3-7 km lenkkejä. Tahtoisin saada vinkkejä kestävyyden parantamiseen sekä nopeuden parantamiseen. Kumpaa olisi tärkeämpää alkaa treenaamaan ensiksi?
  Lisäksi toivoisin konkreettisia neuvoja mihin asioihin juostessa täytyy kiinnittää huomiota? Askelluksessa jotain? Hengityksessä? ym.
  Kiitos jo etuk√§teen! T√§st√§ tulee varmasti huippu juttu ūüôā

 • Salla
  Posted at 09:15h, 15 April

  Jes, vihdoin asiaa juoksusta! Itse juoksen 2-5 kertaa viikossa 4-9 km lenkkej√§ ja kaipaisin erityisesti vinkkej√§ juoksumatkan pituuden lis√§√§miseen, lihaskunnon ja muun treenin yhdist√§mist√§ lenkkeilyyn (t√§ll√§ hetkell√§ aika minimiss√§…) sek√§ vinkkej√§ puolimaratoniin harjoitteluun ūüôā

 • EllaE
  Posted at 09:18h, 15 April

  1. Jeeeeeiii sun blogi n√§ytt√§√§ sikahyv√§lt√§ lilyss√§! 

  2. Tosi randomi ja creepy juttu t√§h√§n v√§liin, n√§in viime y√∂n√§ unta ett√§ oltiin jossain lilyn kev√§tkauden p√§√§t√∂sjuhlissa ja siell√§ katottiin leijona kuningasta ja m√§ istuin SUN SYLISS√Ą ja me vollotettiin ihan antaumuksella. MIT√Ą ūüėÄ saanko creepy seuraaja leiman

  3.  JUOKSUKOULU! Joo! Ehk√§ nyt viimeist√§√§n m√§ saan tarpeeks huisin playlistin ett√§ jaksan pinkoa kauemmin kun puoli tuntia? Onks tulossa/tullu jo? ūüôā

   

   

 • Emmi / Me time
  Posted at 10:23h, 15 April

  Ihanalta näyttää blogisi Lilyssä, niin fresh! Indiedaysin pohja oli jotenkin paljon sekavampi, tässä silmä lepää.
  Juoksukoulu, jes! Tarkoitus olisi itsekin her√§tell√§ vanhaa juoksuharrastusta eloon. Treenasin joskus puolimaratonille, mutta polvihan siin√§ vain hajosi, kun t√§ysill√§ painoi. Nyt taas fiksummin ja hiljaa aloitellen ūüôā Sali on kuitenkin se ykk√∂sjuttu, juoksun haluan l√§hinn√§ kehitt√§m√§√§n peruskuntoa.

 • Vierailija
  Posted at 11:10h, 15 April

  Olen itse juossut monta vuotta harrastelijana viikottain, my√∂s kaksi puolimaratonia olen pari viime vuoden aikana juossut, ihan hyvill√§ n.2h ja alle tuloksilla. Sit√§ pidempi√§ matkoja en ole koskaan juossut ja olisikin mielenkiintoista saada vinkkej√§, kuinka totutella kroppa pidempiin lenkkeihin, ihan sinne kokonaiseen maratooniin asti? ūüôā

 • Sininenn
  Posted at 13:11h, 15 April

  Kommentteja selaten kaikki muut vaikuttavat tosi konkareilta, mutta t√§√§ll√§ ilmottautuu innokas aloittelija! Motivaatiolla on aina tapana lopahtaa, kun lenkki ei viel√§ suju lennokkaasti. Juoksukeng√§t odottelevat k√§ytt√§j√§√§ ja nyt kev√§t olisi tosi otollinen juoksun aloittamiselle. Tavoitteena peruskunnon kohottaminen, ja kuntosali ei tunnu omalta. Kiitos jos/kun otat meid√§t amat√∂√∂ritkin huomioon! ūüôā

 • Tytt√∂nen
  Posted at 14:19h, 15 April

  Olen vasta 15-vuotias, mutta aktiivista juoksuharrastusta on jo muutama vuosi takana. Lenkillä tulee käytyä pari kertaa viikossa ja matka vaihtelee 5-15km välillä. Ens kuussa on luvassa kympin kisa ja ensi tai sitä seuraavan vuoden tavoitteena ois eka puolimaraton! Vinkkejä siis odotellaan innolla. Varsinkin lenkkeiä edeltävästä ja lenkin jälkeisestä ruokailusta olisi kiva kuulla neuvoja lisää vaikka näiden muutaman vuoden aikana jotain jo onkin tullut opittua.

 • henza
  Posted at 15:22h, 15 April

  Siis ei kyll√§ oikeempaan aikaan vois tulla!! Oon juossu jo monta vuotta aina salitreenien ym. urheilun lomassa mutta t√§√§ kev√§t tulee olemaan poikkeuksellinen! El√§n t√§n kev√§√§n Helsingiss√§ uurastaen valmennuskurssilla enk√§ viitsi hankkia salij√§senyytt√§ n√§in lyhyeksi aikaa… Nyt ainoa mit√§ oikeastaan teen on juoksu ja m√§√§r√§t ovatkin nousseet heti yhdest√§ tai kahdesta noin viiteen!! v√§h√§n ik√§v√§ varmaan tulee punttailemaan mutta on se juoksukin kyll√§ niin ihanaa ett√§ kiva uhrata sille enemm√§n viikkokertoja nyt kev√§√§n aikana :))

 • Juoksukoulujes!
  Posted at 15:32h, 15 April

  Kiinnostaa erityisesti sykeohjattu harjoittelu ja peruskunnon kohentaminen! Juoksu kulkee kyll√§, mutta hitaasti h√∂lkyttely matalilla sykkeill√§ on supervaikeeta! Tuntuu ett√§ k√§velij√§tkin menee ohi sill√§ vauhdilla ett√§ saa sykkeet pidetty√§ alle 130 ūüėÄ

 • Vierailija
  Posted at 16:17h, 15 April

  Heippa!
  T√§√§ juoksukoulu on kyll√§ ihan huippujuttu! Ite oon juossu viimevuodet silleen s√§√§nn√∂llisen ep√§s√§√§nn√∂llisesti, sillon ku huvittaa. Nyt sitten otin t√§n kes√§n tavotteeksi parantaa suoritusta ja jaksaa juosta pidemp√§√§ lenkki√§. Ainoo ongelma on, ett√§ tekniikka on viel√§ hakusessa, mik√§ sitten n√§kyy joskus nilkkakipuna. Eli ois tosi jees saada vinkkej√§ ja faktoja esim. askellukseen ja hengitykseen lenkin aikana ūüôā Toinen juttu mist√§ ois kiva saada, ois sun monista ihanista lenkkareista! Onhan nekin t√§rkeet ūüėÄ Ett√§ milt√§ ne tuntuu juostessa ja mit√§ mallia k√§yt√§t tietyss√§ maastossa tms. En tarkota mit√§√§n myyntipuhetta mut omia vinkkej√§ hyvist√§ malleista ois kiva kuulla ūüôā
  Kiitti jo etukäteen!

 • Melinka
  Posted at 16:21h, 15 April

  Hei mahtavaa! Mulla juoksuinnostus tulee ja menee kausittain, nyt oon taas ihan innoissani ja t√§ht√§√§n ekalle puolimaratonille kes√§kuussa. Toivoisin juttua tavoiteajan haarukoimisesta, tein kyll√§ 5 km testijuoksun ja sen perusteella voisin juosta aika hurjan paljon paremman ajan kuin mit√§ olin kuvitellut. Nyt sitten mietin, uskallanko ekalla puolinaralla tosiaan l√§hte√§ juoksemaan niin kovaa aikaa… Sen lis√§ksi olis kiva lukea juttua syketasojen m√§√§ritt√§misest√§ omatoimisesti ja juoksua tukevasta ruokailusta my√∂s! Jee, odotan innolla!

 • saara444
  Posted at 16:52h, 15 April

  T√§√§ll√§ yksi, joka juoksee viikottain. Odotan innolla uusia vinkkej√§ juoksuun! ūüôā Haluaisin juosta puolimaraton elokuussa. Yksi kokonainen maraton on takana, mutta se oli k√§velymaraton! ūüėÄ Huhhuh oli aika hirveet√§ kyll√§ lopussa.. Muistan, ett√§ juostiin viimeiset kilometrit kaverin kanssa, kun se oli helpompaa jo siin√§ vaiheessa.. ūüėÄ
  Kaipailisin vinkkej√§ venyttelyyn ja miten se tukee juoksemista. Sek√§ juoksua tukeva lihaskunto kiinnostaa my√∂s. Ja mit√§ lihaksia pelkk√§ juoksu kehitt√§√§? ūüėÄ Lepop√§ivist√§ /niiden tarpeellisuudesta ja miss√§ vaiheessa ne ovat tarpeellisia ja kuinka monta kertaa viikossa/parissa viikossa? ois my√∂s kiva lukea.. ūüėÄ

 • iinaem
  Posted at 17:28h, 15 April

  Jes juoksukoulu! L√∂ysin blogisi vasta eilen, Lilyyn muuton kautta, ja t√§ytyy sanoa ett√§ onneksi n√§in k√§vi! Olen selaillut l√§pi arkistoja (erityisesti #juoksu t√§gi√§ heh), ja jotenkin t√§√§ll√§ tuntuu… kotoisalta? Siis silt√§ kuin kaveri kirjoittaisi, jotenkin tunnut niin rennolta ja maanl√§heiselt√§. ūüôā
  Mutta juu, juoksua on tullut ep√§s√§√§nn√∂llisen s√§√§nn√∂llisesti harrastettua pari-kolme vuotta, viimeinen v√§h√§n yli vuosi ihan kunnolla. Ja toukukuusa edess√§ eka tapahtumakin, 10k vain, mutta sekin tuntuu entisest√§ sohvaperunasta hurjalta saavutukselta! Juoksukoululta toivoisinkin v√§h√§n kaikkea/mit√§ vain; tekniikasta ja vammojen v√§ltt√§misest√§ tapahtumiin valmistautumiseen, treeniohjeista ravintovinkkeihin, kengist√§ kaikkeen muuhun s√§l√§√§n (vaatteisiin, asusteisiin, applikaatioihin…) – kaikki tulee t√§√§ll√§ luultavasti tarpeeseen. ūüėÄ
  Kiitos vielä ihanasta blogista!

 • Hetatt
  Posted at 18:18h, 15 April

  Näin ensiksi, blogisi on tosi kiva ja tykkään persoonallisesta tyylistäsi kovasti!:) Sitten tuohon juoksujuttuun, niin olisi tosi kiva saada vinkkejä/faktoja juoksemiseen, jonka tavoitteena on vain pitää peruskuntoa yllä ja lisätä jo olemassa olevaa kestävyyttä ilman mitään sen ihmeempiä tavoitteita:) esimerkiksi tietoa juuri syketasoista, lenkkien pituudesta/vauhdista/ajasta ja tukevista oheistreeneistä.

 • Siruuuh
  Posted at 18:28h, 15 April

  Ite oon lenkkeillyt kolmisen vuotta – v√§lill√§ enemm√§n ja v√§lill√§ v√§hemm√§n. T√§lle kev√§√§lle ois tavotteena toukokuussa Naisten kymppi alle tuntiin ja sit√§ tavoitetta kohti ollaan kovasti menossa. Viime viikolla tuli juostua 13 km aikaan 1h 20min, joten aika hilkulla menee, saanko kympin alle tunnissa juostua ūüôā Siihen kaipaisinkin vinkkej√§; miten saada juoksutahtia kovennettua? Mulla usein tuppaa lenkin pituudesta huolimatta olemaan keskinopeus 9,5 km/h, vaikka koitankin tietoisesti kirist√§√§ tahtia.

 • Emiliaa
  Posted at 20:16h, 15 April

  Oi ihanaa juoksukoulu!! Odotan innolla mit√§ kaikkia uusia vinkkej√§ saankaan juoksemiseen ūüôā Itse olen 18- vuotias, ja olen harrastanut juoksemista varmaan 4-5 vuoden ajan. V√§lill√§ s√§√§nn√∂llisesti, v√§lill√§ ep√§s√§√§nn√∂llisesti. Pelasin jalkapalloa 6 vuotta, joten p√§√§tin kehitt√§√§ my√∂s kest√§vyysharjoittelua juoksemalla siin√§ samalla. K√§vin viime sunnuntaina juoksemassa ekan kerran puolimaratonin aikaan 2h 10min ja olin tulokseen ihan tyytyv√§inen! Kes√§kuussa menen toisen kerran juoksemaan, tavoitteena parantaa aikaa ainakin 5 minuutilla. Tavoitteena p√§√§st√§ alle 2h, mutta v√§kisin r√§√§kk√§√§m√§ll√§ en sit√§ ala yritt√§m√§√§n. Joskus tavoitteena my√∂s koko maratonin juoksu, mutta t√§h√§n h√§t√§√§n se ei ole ajankohtainen ūüôā
  Toivoisin vinkkejä siitä, mitä lenkkiä ennen kannattaa venytellä ja sen jälkeen. Usein venyttelyt jäävät tekemättä ja sen kyllä huomaa seuraavana päivänä.. Haluaisin kuulla myös ruokailuista, itselläni olen huomannut että aamupalan jälkeen on paras aika mennä lenkille. Miten esimerkiksi kannattaa syödä lenkin jälkeen? Mulla on usein lenkeillä lonkka vaivannut, ja on pitänyt käydä tarkistuttamassa mun juoksuasentoa kun se tollain tulee kipeäksi joka kerta melkein..

 • -juli
  Posted at 00:21h, 16 April

  Juoksu kiinnostaa todella paljon, mutta ikin√§ en ole kunnolla p√§√§ssyt oikein siihen kiinni. Teen ty√∂t√§, jossa joutuu seisomaan/k√§velem√§√§n sen 8h per ilta ja tosiaan teen iltaty√∂t√§ (harvoin kotona ollaan ennen puoltay√∂t√§, eik√§ taukojakaan ole kuin TODELLA harvoin). Olisi kiva tiet√§√§ mik√§ on mielipiteesi t√§h√§n, kannattaako lenkille l√§hte√§ keskell√§ y√∂t√§ t√∂iden j√§lkeen vai p√§iv√§ll√§ ennen t√∂it√§, vai menn√§ t√∂ihin jalat ns. jo valmiiksi v√§synein√§ lenkin j√§lkeen vai v√§syneill√§ jaloilla l√§hte√§ lenkille y√∂ll√§ ūüėÄ Saakohan t√§st√§ mit√§√§n selv√§√§.. Ylip√§√§t√§√§n olisi mielenkiintoista tiet√§√§ kuinka paljon jalkoja viitsii rasittaa, vaikka alla on suht hyv√§ peruskunto. Miss√§ menee raja (tied√§n ett√§ jokaisella henk.kohtaista sin√§ns√§) yleisesti, kannattaako rankan seisomaty√∂n p√§√§lle lis√§t√§ viel√§ juoksuharrastus ja miten sumplia aikataulut

 • veukkis
  Posted at 04:05h, 16 April

  Tanssijana oon aina vihannut juoksemista, mutta kun aloitin työt kuntosalilla niin pakkohan sitä oli kokeilla ja siitä sitte innostuin. En silti vieläkään oo mikään hyvä juoksija ja ei tunnu kehitystä tulevan siinä suhteessa. Juoksen edelleen max 4km lenkkejä n. 30minuuttia. Vauhtia tai matkaa en saa nopeutettua/pidennettyä tai se tuntuu ainakin itsestä ylitsepääsemättömän vaikealta ja rankalta. Tää juoksukoulujuttu tulee just oikeeseen saumaan ja varmaan saan hyviä vinkkejä:)!

 • Juuri tasolla
  Posted at 07:07h, 16 April

  En ole varmaan ikin√§ juossut yhteen putkeen 4km pidemp√§√§ lenkki√§ ūüėÄ Olisi erikiva saada vinkkej√§ lenkkien pident√§miseen. Lis√§ksi erilaiset motivointikeinot jne olisi itselleni t√§rkeit√§ ( n√§ist√§ taisitkin jo aikaisemmin tehd√§ postauksen, mutta toki lis√§√§ vinkkej√§ otetaan vastaan) sill√§ itse aina alkuun olen kauhean innostunut ja muutaman viikon j√§lkeen into lopahtaakin ja koko homma taas j√§√§… Laiskuus… My√∂s vinkit ruokailuajoista ja mit√§ sy√∂d√§ ennen juoksua ja juoksun j√§lkeen. Tekniikkaa odottelen kanssa innokkaasti! Ja my√∂s erilaiset vinkit lenkkireiteist√§, miss√§ on kivoja lenkkireittej√§. Kauheeta kun oli paljon toiveita, ihan kun joulupukille olisi kirjottanut… Pit√§√§ viel√§ sanoa, ett√§ sulla on tosi kiva blogia ja onnea Lillyn riveihin astumisesta ūüôā

 • SofiaV
  Posted at 07:59h, 16 April

  Juoksun aloittaminen käy aina välillä kyllä mielessä, mutta juoksutaustaa takana pyöreät nolla. Juokseminen ei ole koskaan tuntunut erityisen hyvältä, vaikka ehkä ehkä en ole antanut sille varsinaisesti harrastuksena mahdollisuuttakaan enkä ainakaan pidemmän päälle. Ennakkoasenne on jotenkin kielteinen omalla kohdalla vaan, että ei mun juttu, vaikka harrastaminen kiinnostaisikin:-) Yksi vaikuttaja on ollut varmaan se, että mulla on polvien kanssa ollut ongelmia, joten turvallisia juoksutekniikoita ja vinkejä kaivattaisiin pohjalle, jotten saisi aikaan heti mitään suurempia polvivaivoja:-D Mahtavaa siis tämmönen juoksukoulu, josko sitä itekin sais lähdettyä lenkkipoluille juoksemaan! Niin, ja hienon videon olette kuvanneet ja editoineet!

 • Katskuu
  Posted at 09:15h, 16 April

  Jee, odotan innolla postauksia! Ite haluisin parantaa juoksukuntoa ja ollaankin nyt poikayst√§v√§n kanssa k√§yty yhdess√§ juoksemassa, tavoitteena olis tehd√§ kaks juoksulenkki√§ viikossa lihaskuntoharjottelun ohella. En oo pahemmin juossu koskaan pitki√§ matkoja, eli jo muutaman kilsan lenkit on mulle hyvi√§ ūüôā Ennen juoksin paljon enemm√§n, mutta sillon l√§hti my√∂s lihaksia kropasta.

 • Vierailija
  Posted at 15:51h, 16 April

  Jonkinlainen juoksustartti aloitteville juoksioille kiinnostaisi! ūüôā

 • Heppu
  Posted at 05:49h, 17 April

  Huikeeta! Itse harrastan juoksemista fiilispohjalta kerran pari viikossa. Yhden puolimaran olen juossut joitakin vuosia sitten..nyt minulla on ongelmana hengitt√§minen. Joudun ajattelemaan sit√§ koko lenkin ajan ja se alkaa pikkasen sy√∂m√§√§n iloa juoksusta. T√§t√§ ongelmaa ei ole ollut aikaisemmin ja ongelma lienee p√§√§n sis√§ll√§ kun sen tarkkaileminen tuntuu vain pahentavan ongelmaa. J√§√§n siis odottamaan josko hengitystekniikasta tulisi jotakin uutta juoksukoulun my√∂t√§! ūüôā

 • Taija123
  Posted at 06:37h, 17 April

  Ensinn√§kin blogisi n√§ytt√§√§ tosi hyv√§lt√§ t√§√§ll√§ uudessa osoitteessa ja on miellytt√§v√§ silm√§lle! Lis√§ksi ihania uusia postauksia, oon odottanut t√§t√§ juoksukoulu-postaussarjaa koko kev√§√§n! Harmi vaan blogi ei ollut p√§ivittynyt blogilistalle joten missasin muutaman postauksen ja siksi olenkin nyt vasta kommentoimassa t√§t√§k√§√§n postausta. Toivottavasti luet n√§it√§ kuitenkin viel√§ ūüôā
  M√§ oon juossut enemm√§n ja v√§hemm√§n aktiivisesti jo useamman vuoden. Muutama vuosi sitten juoksin ekan puolimaratonin edes hirve√§sti siihen treenaamatta. Nyt edess√§ on muutaman viikon p√§√§st√§ puolimaraton ja olen yritt√§nyt tavoitteellisemmin treenailla siihen, silti tuntuu ett√§ joka lenkill√§ olisin vain entist√§ huonommassa kunnossa ja etten mill√§√§n tule p√§√§sem√§√§n samaan aikaan kuin viimeksi. Ehk√§ oon vain rupsahtanut n√§iden muutaman vuoden aikana? ūüėÄ Mutta siis t√§√§ll√§ kaivattaisiin vinkkej√§ tavoitteelliseen ja monipuoliseen harjoitteluun – millaisia lenkkej√§ mink√§kin verran viikko-ohjelmaan, apua ongelmatilanteisiin – mit√§s sitten kun treenaat tavoitteeseesi mutta yht√§kkiset jalkakivut haittaa suunniteltua ohjelmaa, miten sy√∂d√§ ennen ja j√§lkeen harjoituksen ja etenkin ennen suoritusta, kannattaako suorituksen aikana kyt√§t√§ aikaa vai juosta fiiliksen mukaan yms. eli mua kiinnostaa lukea tekniikoista, ohjelmasta, ravinnosta, viimehetken valmistautumisesta suoritukseen ja itse suorituksesta ja toki my√∂s vaate- ja varustejutut kiinnostaa ja inspiroi!
  Kiitos kivasta blogista ja postaussarjasta! ūüôā

 • Riikkatin
  Posted at 13:29h, 17 April

  Hei ihan mahtavaa! Itse aina yritän aloittaa lenkkeilyä, mutta sitten innostus aina jossain vaiheessa hyytyy. Itselläni on tavoitteena jaksaa juosta kympin lenkki kesään loppuun mennessä, eli hiljaa hyvä tulee.
  Itse√§ni mietitytt√§√§, ett√§ miten saan lenkit ja kuntosalitreenit ajoitettua viikko-ohjelmaan j√§rkev√§sti. Treenej√§ tulee viikossa noin nelj√§ ja ty√∂matkoja tulee k√§velty√§ noin 40km viikossa. Tuntuu, ett√§ jalat on koko ajan melko tukossa. ūüėģ

 • xod
  Posted at 14:57h, 17 April

  Mulla on sellanen tilanne ett√§ en jaksa juosta haha ūüėÄ En tykk√§√§ siit√§. Aina v√§lill√§ mietin ett√§ nyt m√§ taas alotan! Mut ei. Sit en jaksakaan juosta, juoksen kai liian kovaa, ja into hiipuu samantien. Haluaisin oppia nauttimaan juoksusta!
  Ootko ikinä miettiny ultran juoksemista?

 • DOM
  Posted at 21:36h, 24 April

  Katsoin kaksi “juoksukoulu”videotasi. Pelkk√§√§ fiilistely√§ ja hidastelua. Miss√§ se KOULU oikein on? Sit√§paitsi juoksusi n√§ytt√§√§ hirvitt√§v√§lt√§ kanta-astunnalta eik√§ keijunkevyelt√§ p√§ki√§juoksulta. Siis: where is the beef?

 • Emmi K
  Posted at 04:06h, 29 April

  Olen vasta hiljattain rakastunut juoksemiseen. Taisin aloittaa sen hieman yli kuukausi sitten.

  Sain hullun ajatuksen viikko sitten: tahdon juosta puolimaratonin. Nyt juoksemisesta on tullut hieman tavoitteellisempaa, mutta rakas harrastus se on silti.

  Jaksan juosta nyky√§√§n jo kymmenen kilometri√§, mik√§ on aika hyvin, koska viel√§ puoli vuotta sitten olisin jaksanut juosta ehk√§ 0,5 ūüėÄ

 • Sara_h
  Posted at 08:55h, 05 October

  Ihana viedo! Tulin hakee tästä taas motivaatiota omaan juoksuuni. Ilmoittauduin juuri ekalle maratonilleni ja lueskelen sun juoksukoulu ja juoksuaiheiset postaukset niin pääsen fiilistelemään asiaa. Mikä muuten tuo taustamusiikki on?