Kello, joka käski hidastaa tahtia (+ arvonta)

*Kaupallinen yhteistyö: Polar

 

Otin Polarin Vantage M -sykemittarin käyttöön tammikuussa. Ilmottauduin tuolloin kevään maratonille ja tarvitsin laadukkaan apuvälineen juoksuharjoittelun tueksi. Olihan minulla sykemittareita ollut aikaisemminkin, mutta ei yhtäkään näin kokonaisvaltaista. Tätä kelloa kun ei pidettäisi ranteessa pelkästään treenatessa, vaan ympäri vuorokauden.

Polar Vantage M -urheilukelloon voi syöttää treeniohjelmia ja seurata omaa kehittymistä. Se mittaa treenien sisällön lisäksi arjen aktiivisuutta ja palautumista. Tänä syksynä olen ollut kiinnostunut unen ja palautumisen mittaamisesta. Olen etsinyt itselleni sopivaa unirytmiä ja kokeillut niin aikaisia aamuherätyksiä kuin päiväuniakin. Kellosta ja erityisesti sen uusimman päivityksen tuomista ominaisuuksista on ollut iso apu.

 

  

 

Mistä uneni koostuu? Millä unitasoilla pitäisi nukkua pidempään? Mistä tiedän, että kehoni on palautunut edellisillan kovasta treenistä? Millaisia vaikutuksia stressaavalla työviikolla on kehooni? Hyvä sykemittari edistää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Se motivoi sinua treenaamaan ja pysymään aktiivisena pitkin päivää, mutta osaa tarvittaessa myös rauhoittaa tahtiasi. Jälkimmäisen merkitystä ei saa vähätellä. Oman kehon kuunteleminen ja lukeminen ei ole hektisen arjen keskellä aina helppoa. Väsynyt tai huonosti palautunut keho kaipaa lepoa ja tankkausta. Kellon avustuksella olen tänä syksynä valinnut mm. kävelylenkin ja hengitysharjoituksen hikitreenin sijasta.

Uusi päivitys toi Polar Vantage M -kelloon mm. nämä kolme uutta ominaisuutta:

 

Unenlaatu: Sleep Plus Stages 

Entistä enemmän informaatiota unirytmeistä ja unenlaadusta. Sleep Plus Stages mittaa kuinka kauan olet nukkunut kullakin vaiheella ja antaa keräämänsä datan perusteella yöunellesi arvosanan. Esimerkiksi viime yönä unestani syvää unta oli 52 minuuttia, REM-unta 1 h 58 minuuttia ja keskeytyksiä kertyi yhteensä 39 minuuttia. Kellon antama arvosana yöunille oli 75/100.

 

​Palautuminen: Nightly Recharge 

Palautusta mittaava osio kertoo kuinka hyvin olet palautunut yön aikana treeneistä ja stressistä. Nightly Recharge koostuu kahdesta osasta: miten nukuit (unen tila) ja kuinka hyvin autonominen hermostosi yön aikana palautui (ANS-tila). Edellisyön tuloksia verrataan aina edellisen 28 päivän dataan.

 

Hengitysharjoitus: Serene Breathing Exercise

Kolmen minuutin Serene-hengitysharjoitus on mainio tapa aloittaa ja lopettaa päivä – keho ja mieli kiittää. Kello ohjeistaa optimaaliseen rytmiin, jolla on stressiä lievittäviä vaikutuksia.

 

 

Viimeiset pari kuukautta ollaan kuljettu kellot kädessä sekä minä että poikaystävä. Juuso sai nimittäin itselleen testiin samaisen Polar Vantage M -sykemittarin uutuusvärissä. Pakko sanoa, että tämä uusi musta-kupari on hurjan tyylikäs.

Minulla sykemittari on ollut käytössä pidempään, mutta Juuso aloitti vasta tänä syksynä. Kyselin häneltä vähän kommentteja ja fiiliksiä kellosta:

“Oon yllättänyt miten paljon liikkumista päivän aktiivisuustason täyteen saaminen vaatii. Sellaisena työpäivänä kun teen etänä hommia kotoa käsin edes juoksulenkki tai salitreeni ei riitä. Hyötyliikunnalla on iso merkitys.”

“Kelloa on ollut kiinnostava pitää mukana treeneissä ja seurata miten keho palautuu edellisen illan rasituksesta. On ollut myös jännä huomata miten moni eri asia vaikuttaa unenlaatuun.”

 

kuvat: Elisa Lepistö

 

Instagramissani on menossa kilpailu, jossa yksi onnekas voittaa uuden mustakuparisen Vantag M -urheilukellon itselleen! Kommentoi Instagram-kuvaani mikä kellon uusista ominaisuuksista sinua kiinnostaa eniten: unenlaatu, palautuminen vai hengitysharjoitus?

 

 

xx Sara

9 Comments
 • Bee
  Posted at 08:18h, 19 November Reply

  Hengitysharjoitus kuulostaa loistavalta!

  • Sara
   Posted at 10:18h, 20 November Reply

   Se on mahtava ja siis tosi simppeli, just aamulla vedin 🙂

 • Torey
  Posted at 14:55h, 19 November Reply

  Mä vaan mietin, että miten pystyisin nukkumaan moisen kanssa. Vaikka just unenlaadun seuraaminen ois yks mielenkiintosimmista!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/11/18/itsensa-suojelua/

  • Sara
   Posted at 10:20h, 20 November Reply

   No mäkin alkuun! Mutta tähän tottui nopeasti, varmistaa vaan ettei kello purista ranteessa, laittaa vaikka yhden löysemmälle! 🙂

 • Eve
  Posted at 09:11h, 21 November Reply

  Moikka! Ois kiva kuulla hyvät ja huonot puolet tästä kellosta, teetkö kunnon postauksen asiasta? Itellä muutama vaihtoehto syynissä ja siksi kiinnostaisi kuulla rehellisiä mielipiteitä eri kelloista 🙂

  • Sara
   Posted at 14:51h, 24 November Reply

   Sykemittareita oon toki omistanut vuosi kausia, mutta tää on ollu mun ensimmäinen “kokopäiväinen” urheilukello, eli ihan hirveästi ei vertailukohteita löydy. Tykkään yksinkertaisuudesta, dataa on helppo lukea, akku kestää todella hyvin ja kello on tyylikäs (pakko myöntää, että tuo musta-kupari ehkäpä vielä tätä valkoista kivempi ja ympärivuorokautiseen käyttöön sopivampi). Juoksun tueksi suosittelen sykevyön hommaamista, huomattavasti tarkempi kuin pelkkä kello (sijainti, vauhti yms reaaliajassa). Voimatreeneissa pärjää hvyin ilman sykevyötä! 🙂

 • Satu Isojärvi
  Posted at 09:54h, 26 November Reply

  Mulla oli aiemmin kello, jonka kautta seurasin unta ja palautumista treenien välillä. Ongelmaksi tuli juuri voimatreenien määrä ja se ettei kello pystynyt tallentamaan niitä suorituksia kunnolla ja sitä kautta se näytti päivittäisen aktiivisuuden todellista matalammaksi. Pt:n suosituksesta tilasin itselleni Oura sormuksen ja sitä oon nyt käyttänyt kehon palautumisen ja unen seurantaan viimeisen vuoden. Voin todellakin suositella, jos haluaa tarkkaa dataa yöunista ja palautumisesta sekä ohjeita omien tapojensa patantamiseen. . Sormuksen kanssa itseni on helpompi nukkua kuin kellon.

 • SK
  Posted at 18:37h, 29 November Reply

  Hei!

  Sain lahjaksi tuon valkoisen kellon. Mietin kuitenkin – kun vaihto on vielä mahdollista – kuinka helposti tuo valkoinen ranneke ja kellon tausta likaantuvat. Tarttuuko valkoiseen helposti lika? Kuinka helppoa valkoisen puhtaanapito on? Puhdistatko itse kelloa? Itselleni kello tulee ympärivuorokautiseen käyttöön, eli olisi tietenkin kiva, että kello olisi siistin näköinen. Vaihtamisessakin on oma ruljanssinsa ja valkoinen on ihanan raikas (ainakin näin uutena) ja siinä on myös tuo S-koon ranneke, mitä musta/kuparissa ei ole….mutta järki sanoo, että tyylikäs musta/kupari olisi käytännöllisempi.

 • Laura256
  Posted at 16:39h, 02 December Reply

  Moi,
  Sykkeen tai sen vaihteluiden perusteella ei pysty kertomaan unen vaiheista mitään. Toki monesti stressaantuneisuus näkyy siinä että syke on yöllä korkeammala ja tällöin myös nukutaan yleensä kevyempää unta. Unen vaiheita ei kuitenkaan pystytä mittaamaan kuin EEG:llä eli aivosähkökäyrällä. Siksi minusta tämä on harhaanjohtavaa mainontaa.

  T. lääkäri

Post A Comment
Your comment will be visible after approval