Metsälenkkien puolesta

DSC_8625-side.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Alpro

 

Jos mökki-ikävä iskee tai haluan saada ajatukset muualle, menen metsään. Metsä on minulle turvapaikka, johon voin karata hektisestä ympäristöä. Puiden keskellä, kaukana kaupungin hälinästä huolet tuntuvat mitättömiltä ja hengittäminen on helppoa. Missään muualla en ole niin tietoinen ympärillä tapahtuvista asioista kuin luonnossa. On helppo keskittyä hetkeen ja tarkkailla ympärilleen. 

Tällä kertaa en jaakaan Alpro-postauksessani reseptivideota, vaan haluan tiedottaa teitä eräästä tärkeästä kampanjasta, joka yhteistyökumppanillani on käynnissä. Alpro on nimittäin yhdistänyt voimansa ympäristöjärjestö WWF:n kanssa: yhteinen kampanja keskittyy ainutlaatuisten metsien suojelemiseen.

 

DSC_8639.jpg

DSC_8544-3.jpg

 

Itä-Afrikassa on useita ainutlaatuisia metsäalueita, jotka toimivat kotina elefanteille, sarvikuonoille ja leijonille sekä kasvilajeille, joita ei ole löydetty mistään muualta maapallolta. Metsät ovat myös elannon lähde suurimmalle osalle alueen maalaisyhteisön asukkaista.

Laittomat ja kestämättömät hakkuut sekä mm. metsien raivaaminen viljely- ja muuhun käyttöön uhkaavat uniikkien metsien elinkelpoisuutta. Tutkimukset osoittavat, että ellei nykyistä suuntaa muuteta, esimerkiksi Tansanian metsät ovat vaarassa kadota kokonaan vuoteen 2028 mennessä.

WWF:n Itä-Afrikan metsäohjelman tarkoituksena on huolehtia siitä, ettei näin käy. Ohjelmassa suojellaan metsiä Keniassa, Tansaniassa, Ugandassa, Madagaskarilla ja Mosambikissa. Tavoitteena on mm. vähentää puun ja muiden metsätuotteiden laitonta kauppaa ja lisätä paikallista vastuullista metsien käyttöä.

Alpro on lanseerannut soijajuomistaan rajoitetun erän WWF-pakkauksia ja lahjoittaa näistä jokaisesta myydystä soijajuomasta (Alpro Original Soijajuoma, Alpro Makeuttamaton Soijajuoma, Alpro Fresh Tuoresoijajuoma ja Alpro Maustamaton Luomu Soijajuoma) 10 senttiä WWF:n Itä-Afrikan metsäohjelmaan.

 

DSC_8723.jpg

DSC_9034-4.jpg

DSC_8587-2.jpg

 

Tämän postauksen kuvat on napattu minun lähimetsästäni. Entä miltä teidän lähimetsissä näyttää?

Alpron ja WWF:n kampanjan tiimoilta käynnistettiin Askel metsälle -sometempaus, jossa kannustetaan ihmisiä liikkumaan metsässä. Tule mukaan tukemaan hyvää työtä ja jaa somessa inspiroiva lenkkikuva lähimetsästäsi. Tägää kuvaan #alprowwf ja #alproaskelmetsälle ja voit voittaa itsellesi WWF+Alpro -tuotepaketin!

 

DSC_8694-side.jpg

 

 

xx Sara

5 Comments
 • Essi Helppi
  Posted at 07:40h, 11 October

  Vitsi, taas ihania kuvia! 🙂 Olen muuten etsinyt jo pidemmän aikaa tuollaisia vaaleanharmaita leggareita. Mistä olet omasi löytänyt?

  • saratickle
   Posted at 07:49h, 11 October

   Voi kiitti! 🙂 Nää on joku 7 vuotta vanhat Nikeltä. Niin hullun mukavat! Löytyisiköhän niiltä joku päivitetty malli samoista? Tai edes samaa väriä?

 • Essi Helppi
  Posted at 08:54h, 11 October

  Kiitos 🙂 Mä löysin Forever21:stä ihan saman väriset, ehkä pitää tilata ne 😀

  • saratickle
   Posted at 10:31h, 11 October

   Yay! 🙂

 • xod
  Posted at 17:07h, 18 October

  Mä huomasin tän vähän myöhään kun en oo ehtinyt nyt blogeja oikeen lukemaan, mihin asti toi tägäyskisa on voimassa? 🙂