Mikset antaisi heti 100%?

DSC_6618-checker.jpg

 

Vietettiin eilinen ilta Kampin lauantaina aukeavan, Korttelin avajaisissa. Kahdeksan ravintolan keskittymä oli btw aivan mieletön. Vanhoja suosikkiraflojani ja täysin uusia tuttavuuksia. Pakko päästä testaamaan näitä jo ensi viikolla!

Avajaisissa tuli vastaan paaaaljon ihania tuttuja. Sellaisia, joita en ole nähnyt aikoihin. Oli niin kiva nähdä ja vaihtaa kuulumisia!

Pistin huomiolle, että Balin reissun fiiliksien jälkeen minulta kyseltiin monesti treenaamisesta. “Sä treenaat nykyään ihan hullun paljon!?”

En nyt tiedä. 3-5 tuntia viikossa TFW:tä, joogaa, kotitreenejä ja lenkkipolkuja ei ihan hirveästi ainakaan meikäläisen mittapuussa ole. Monesti ajatellaan, että tuloksia ilmestyy silloin kun asutaan työpäivän jälkeen salilla ja hölkötellään joka aamu airobisia tyhjällä vatsalla. No ilmestyy varmasti silloinkin, mutta vähemmälläkin pääsee.

Tehokkuus on minulle prioriteetti. Olen tyyppi, joka ei voi sietää jahkailua ja empimistä. Turhaudun, jos joihinkin asioihin uppoaa liikaa aikaa. Multitasking on toinen nimeni. Teen päätöksiä nopeasti ja pyrin käyttämään aikani järkevästi. Tässä syyt miksen yksinkertaisesti ole kiinnostunut kuluttamaan vuorokaudestani 20% liikuntaan.

Nautin liikunnasta, mutta se ei todellakaan ole elämäni tärkein asia. Se on tärkeä, muttei tärkein. Liikunta on harrastukseni, jonka kautta rentoudun, tulen energiseksi ja hyväntuuliseksi. Sen avulla kroppa ja mieli pysyvät vahvoina. Ajattelen, että harrastukseni tavoitteineen tuovat minulle elinvoimaa ja itsevarmuutta, jota pystyn hyödyntämään elämäni muilla sektoreilla. Esimerkki: kun onnistun tavoitteessani liikunnan saralla (esim. kyykkymaksimi, uusi jooga-asento, x-määrä leukoja), saan itsevarmuutta myös työelämän haasteisiin.

Ja mikä parasta, meidän salilla ollaan kanssani samoilla linjoilla. TFW-salilla ei edes saa käydä yli neljää kertaa viikossa. Valmentajat muistuttavat koko ajan siitä, että elämän ei kuulu koostua pelkästä treenaamisesta: “vetäkää täysillä täällä, niin rokkaatte myös salin ovien ulkopuolella”.

InBody-tulokset kertovat, että kehossani on enemmän lihasmassaa kuin keskivertomimmillä. Se ei ole syntynyt treenaamalla ajallisesti paljon, vaan nimenomaan treenaamalla tehokkaasti. Esimerkkinä edelliseen voisi olla vaikkapa nopea burpee-treeni, jossa tarkoituksena on tehdä minuutissa niin monta burpeeta kuin pystyy. Minähän teen. En aloita hitaasti, enkä huijaa itseäni missään vaiheessa, kuten moni muu. Pusken täysillä alusta alkaen ja huilaan kun harjoitus on ohi. Koska mitä hyötyä on tehdä elämässä asioita puolella teholla kun voi antaa heti 100%? 

 

DSC_6609.jpg

Pictures: Katarina Kirvesmäki, edit by me

shirt Lorna Jane

top Lorna Jane

pants Nike

(tila: Lavli Living Room)

 

// I met some of my good old friends yesterday and they kept asking about my workout routines: “you’re training a lot of these days”. To be honest, this isn’t true. I workout 3-5 hours per week, and for my opinion, that isn’t a lot. So I don’t workout a lot, but I do workout effectively: I do my best every time and give 100% for my workouts. This is how I get the results without spending hours and hours at the gym every day. The fact is that training isn’t the most important thing in my life. Don’t get me wrong, it’s my dear hobby and I love it but the reason why I workout is mostly because it gives me the energy and the confidence that I can benefit in other sectors of my life. 

 

 

xx Sara

8 Comments
  • Rosbe
    Posted at 09:39h, 02 December

    Heippa!
    Olen mielenkiinnolla lukenut aina kaikkia sinun tfw postauksia ja nyt muutin tampereelle ja olisi vihdoin mahdollisuus itse päästä sitä testaamaan! Minua vain kiinnostaisi että käykö se aloittelijalle joka ei saa edes yhtä leukaa vedettyä?:D Aina välillä innostun salilla käymisestä mutta innostus lopahtaa yhtä nopeaan koska tuntuu etten osaa ja tarvitsisin ohjausta tai treenikamun,myös ohjelmien samanlaisuus puuduttaa. Siksi olen kovin kiinnostunut tuosta tfw konseptista koska ei tarvitsisi treenata yksin ja treenit ovat varmasti monipuolisia sekä energia salilla on varmasti mahtava! 🙂

    • saratickle
      Posted at 10:21h, 02 December

      Sä kuulostat juuri täydelliseltä tfw-treenaajalta. Musta tuntuu, että jengillä on vähän vääristyneet käsitykset meidän salista. Väitän, että 99% uusista jäsenistä ei saa puhdasta leukaa vedettyä. Ja suurinosa kävijöistäkään ei saa! Siksi salilta löytyy kirjava valikoima eri paksuisia kuminauhoja ja tsemppaavia treenikavereita, jotka auttaa vetojen kanssa työntämällä 🙂

      Tämä jos joku sali sopii aloittelijalle! Rohkeesti vaan tunnille 🙂 You will love it!!

  • Niinaaa
    Posted at 10:58h, 02 December

    Sara
    Sun kroppa on täydellinen. Täydellinen.
    Oon lukenu syn aiemmat ruoka ja treeni päiväkirjat mutta voitko tehdä jossa vaiheessa uuden?
    Kuinka paljon syöt päivässä proteiinia ja käytätkö esim heraa?

    • saratickle
      Posted at 07:30h, 03 December

      Kiitos <3 Täydellinen on kyllä sana jota vähän kammoksun. Minulla on “virheitä” vartalossani siinä missä muillakin, mutta olen oppinut arvostamaan niitä! Tammikuulle suunnittelin tällaista postausta! 🙂 Syön proteiinia päivässä vähän reilun gramman (1-1,5g) per painokiloa kohden!

  • sanniiiis
    Posted at 12:29h, 02 December

    Mä oon miettinyt näitä paljon viime aikoina kun olen alkanut treenaamaan juoksu- ja suunnistusporukassa, jossa toisessa ääripäässä vetää ihan huippuja ja toisessa itseni kaltaisia perustreenaajia. Usein mietin että mitä vaadittaisiin siihen, että tulisi huipuksi. Varmastiitsekuria eniten juuri siinä että pystyy määräämään itsensä lepäämään ja panostamaan treeneihin 100%, sen sijaan että pitäisi panostaa itsensä liikkeelle, mutta mulla on vaikeuksia juuri sen kanssa että EI tekisi mitään. Jos istun koko päivän koululla opiskelemassa niin mulle tulee paha olo jo ajatuksestakin ettei illalla voisi lähteä liikkumaan. Haluaisin panostaa juuri tuota 100% treenaamista, ja nyt yritänkin juuri muuttaa rytmiä siihen että on treenimäärä pysyy samana mutta suurin osa treeneistä vedetään rauhallisesti, jotta sitten pystyy pari kertaa oikeasti panostamaan kunnolla.

    • saratickle
      Posted at 07:40h, 03 December

      Hyviä pointteja! 100% täysillä tekeminen ei tarkoita tosiaankaan tappotreenejä. Se tarkoittaa ennen kaikkea täydellisia toistoja. Välillä rauhassa (voimatreeni) ja välillä nopeasti (vauhtitreeni). Esim meillä suurimmassa osassa treeneistä toistot on päätetty etukäteen. Eli vaikka vetäisin 10 punnerrusta ja 8 burpeeta täysiä, en ole kuoleman loppu tämän jälkeen.

      Sen lisäksi meidän salilla treenataan aina pareittain niin, että toinen tekee ja toinen ohjaa. Itse treeniosuuksiin tulee siis paljon lepoa. Näin oikeasti pystyy vetämään täysiä niitä treenipätkiä ilman että tarvitsee vetää verenmaku suussa. Itse treenaaminen pysyy siis mielekkäänä, vaikka tekisitkin treenisi täysiä.

      Palautumisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Se on avainasemassa niin salin ulkopuolella, kuin itse treenin aikanakin. Palautumiseen ja kevyempiin treeneihin voi antaa myös 100%: tee liikkeet niin hyvin kuin pystyt!

  • Essiiiiiiiii
    Posted at 19:41h, 02 December

    Oot ihan huippu!! Aiemmin treenasin itsekkin helposti 6 kertaa viikossa, joskus myös enemmänkin. Nyt kun aikaa on ollut käytettävissä paljon vähemmän ja treenit on jäänyt 4 kertaan koen, että saan niistä paljon enemmän irti ja tuloksetkin on kehittynyt paljon nopeammin! Sun innoittamana “uskalsin” pudottaa treenimäärät, ja se kannatti! Kiitos 🙂

    • saratickle
      Posted at 07:24h, 03 December

      Eikä miten mahtavalta tuntuu saada tällainen palaute! Rohkea teko ja mahtavaa, että huomasit muutoksen. Mulla kävi aikoinaan ihan samalla tavalla! Iso kiitos kun tulit kommentoimaan 🙂 <3