Tuloksia toistojen vaihtelulla

Kroppa tottuu tiettyihin toistoihin. Paikalleen jämähtäneet toistomäärät voivat pahimmillaan jarruttaa tulosten syntymistä. Vaihtelu siis virkistää, myös kuntosalin seinien sisällä. Parin toiston lisääminen tuttuun treeniohjelmaan (sama paino) tai aikaa vasten tehdyssä kuntopiirisssä liikkeiden venyttäminen muutamalla sekunnilla saattaa muuttaa koko treenin hetkessä rankemmaksi. Ja tämähän tuli kuulkaas todistettua eilen. Vai pitäisikö sanoa tänään. On nimittäin jäsenistö sen verran hellänä 😀

TFW:n circuiteissa treenataan tyypillisesti 30 sek vetoja, mikäli siis treenataan aikaa vastaan. Se tarkoittaa meikäläiselle n. 15 ojentajapunnerrusta, 40 askelkyykkyhyppyä ja 15 burpeeta. Jep, ne on tiedossa. Toistot pysyvät melko vakioina. Toki välillä tapahtuu kehitystä, toisinaan mennään taas alamäkeä kun taas palauttelupäivinä saatan ottaa tarkoituksella rennommin. Mutta kroppa tosiaan muistaa toistot ja niiden suorittamiseen on helppo asennoitua.

Kun aikaa lisätään 10 sekuntilla koko treeni muuttuu. Mokomat 10 sekuntia tuntuvat ikuisuudelta! Lähdet suorittamaan liikettä tutulla temmolla ja siinä vaiheessa kun valmentaja huutaa puoliväliä loksahtaa suu auki: “PALJONKO?!”

DSC_9562.jpg

DSC_9570.jpg

DSC_9546.jpg

tops Adidas* / pants H&M* / training shoes Nike* (*=gifted)

Haastan jokaisen kokeilemaan tätä! 40 sekuntia työtä ja 20 sekuntia huilia. Valitse 5-6 liikettä (meillä oli kahdessa eri ohjelmassa mm. kuntopallo slamia, vatsoja kuntopallolla, köysiä, burpeetavuorikiipeilijää, kahvakuulakyykkyjä, ojentajapunnerruksia ja linkkuveitsiä). Vedä läpi 2-3 kierrosta.

Meno oli salilla sen verran tahdikas, että kuvat napattiin treenien jälkeen kotipihalla!

 

 

T. Sara

2 Comments
 • EllaE
  Posted at 09:41h, 12 June

  Haha komppaan tota AI PALJONKO?! :DD Menee aivan pakka sekasin jos yhtäkkii onkin minuutti työtä eikä 45 sekkaa! Niinku että MITEN TÄHÄN ASIAAN NYT SITTE PITÄIS SUHTAUTUA

  • saratickle
   Posted at 09:04h, 15 June

   😀 AMEN